26.08.2022.

20:51

Foto: Insider

Srbija

KERBER ZAGOSPODARIO BINOM ZAJEČARSKE GITARIJADE! Publika pevala hitove, pevač Gale ISPRAĆEN OVACIJAMA!

Pred viđe hiljada ljubitelja roka najpre su nastupili demo bendovi u prvom, takmičarskom delu večeri, I to Headfull, Čuvaj se psa, Sara Džesika Panker, Riff i Monah, dok je revijalni delo otvorio nastup ASCEND (predstavnik BARF festivala).

Na binu je kročio zatim Aleksandar Sedlar, koji je publici poznat po tome da gotovo ne postoji muzički žanr u kome nije ostavio lični pečat kao kompozitor, izvođač i producent. Njegova dela izvođena su sa velikim uspehom u zemljama Evrope, Amerike, Australiji i u Japanu, a publika u Zaječaru uživala je uz njegove hitove.

Informer

 

Onda je binom zavladao ‘’Kerber’’, a iz publike su se začule ovacije I gromograsni povici i aplauz, iako je publika uglavnom mnogo mlađa od ovog benda koji traje 40-tak godina. Hitovi ‘’Čovek od meda’’, ‘’Ratne igre’’ i mnogobrojni drugi praćeni su pevanjem publike, a ‘’Kerber’’ je i ovog puta dominirao scenom ne dozvoljavajući da se zaboravi pravi kvalitet.

Gitarijada je svojom velelepnom binom I najmodernijom tehnikom ugostila I sarajevsku grupu ‘’Valentino’’, koja je zvukom porobila EX YU davnih ’80-tih.

Gitarista I osnivač grupe Zijo Rizvanbegović izjavio pre početka nastupa da ga je u gradu rokenrola sačekao veliki nokaut.

Informer

 

- Ma nokautirali su me skroz! Nakrkali su me hranom, iako ne treba jesti pre koncerta nisam mogao da odolim, a sada ćemo se popeti na binu, pa ćemo zajedno sa publikom da promuknemo – u
šali je kazao ovaj gitarista.

Nakon ove izjave, ozbiljno je kazao da Gitarijada mora doći do stotog izdanja, jer, po njegovim rečima, sve što ima tradiciju, mora da se zaliva

- Uspeh možeš postići ali da ga održiš? E tu je mangupluk veliki. Veliki igrači drže velike stvari, kao što je Gitarijada. Treba je održati, ne treba propustiti nijednu godinu i doći do 100-te“, dodao
je Zijo, koji je napomenuo da je bend celog leta radio, da se septembra vraćaju u studio, a nakon toga ih očekuje turneja u Americi, Kanadi.

Informer

 

Revijalni deo prve večeri zaječarske Gitarijade, završen je nastupom beogradske grupe Texas Flood.