04.09.2022.

21:14

Foto: G.R.

Srbija

ODRŽANA OSMA BICIKLIJADA KROZ MAČVU! Rutu od 30 kilometara savladalo 300 rekreativaca! (FOTO)

Deca, mladi i stari na svojim dvotočkašima obišli su nekoliko sela i na kraju misije bili su puni utisaka.

- Nema ništa lepše od vožnje biciklom. Ja učestvujem već treći put i pošto se svake godine rute menjaju, upoznao sam celu Mačvu i uživao u njenoj lepoti - preneo je svoje utiske Milan iz Sremske Mitrovice.

Junakinja manifestacije je majka Andrea Knežević, koja je u vožnju krenula sa petogodišnjim sinom Andrejom i trogodišnjom ćerkom Dunjom udobno zavaljenim u dečijoj prikolici.

- Izdržali smo svih 30 kilometara. Njih dvoje je malo uspavala lagana vožnja na svežem vazduhu, pa su usput i dremnuli, a morali su i da ručkaju jer su ogladneli - rekla je hrabra i ponosna majka.

Aleksandar Firaunović, rukovodilac Ekološko-edukativnog centra, koji je organizovao "Biciklijadu kroz Mačvu" zadovoljan je velikim brojem učesnika i porukama koje su poslate sa celodnevne manifestacije.

- Biciklijadu smo pokrenuli sa ciljem da promovišemo zdrav život i zdravlje uopšte. Ponosni smo što smo u tome uspeli, jer su učestvovali rekreativci svih uzrasta, od kojih je najmlađi učesnik bio sa 2,5, a najstriji ima 77 godina, a bilo je i celih porodica - kaže Firaunović.

Na završetku "Biciklijade"za najmlađe učesnike su organizovana takmičenja u brzoj i sporoj vožnji između čunjeva i nagradna igra. Dvoje najsrećnijih se kući vratilo sa novim trkačkim biciklima, a podeljen je i velikih broj utešnih nagrada.