09.09.2022.

20:19

Foto: N.B.

Srbija

ARODISI OSVAJA NAJVIŠA PRIZNANJA! Isidorin hor okuplja Mitrovčanke BEZ OBZIRA NA GODINE I PROFESIJU

Muzički pedagog i dirigent Isidora Skuratović je za samo dve godine postojanja sa svojim horom
osvojila sve prestižne nagrade u zemlji!

- Od malih nogu pevam i sviram na klaviru, potičem iz muzičke porodice, pa je ljubav prema ovoj umetnosti rođenjem usađena u moju dušu. Pevala sam u svim horovima, dečijim, crkvenim, ženskim, mešovitim sve vrste muzike, ali je u meni oduvek čučala želja da pevam filmsku popularnu muziku i da imam svoj hor!-priča mlada Mitrovčanka Isidora Skuratović, koja je u rodnom gradu završila osnovnu i srednju muzičku školu, a u Beogradu Muzičku akademiju.

Pre dve godine osnovala je Udruženje lepih umetnosti "Arodisi" sa željom da populariše filmsku
muziku, ali i animira, okupi svoje sugrađanke, koje lepo pevaju, bez obzira na godine i profesiju.

Informer

 

- Najmlađi član hora je četrnaestogodišnja učenica osnovne škole, imamo studentkinje, zaposlene u turizmu i ustanovama kulture i penzionerke. Usklađujemo se u mišljenjima, predlozima,  sugestijama, ali sve skupa, summa summarum-savršeno se slažemo, što se i vidi na našim nastupima. Cele godine nastupali smo skoro svakog meseca, na svim kulturnim događajima u Sremskoj Mitrovici, promocijama knjiga, otvaranjima izložbi, ali i učestvovali na Međunarodnim smotrama horova u zemlji i okruženju, gde smo osvajali prva mesta i jedno drugo, sa ponosom ističe Isidora.

Veliku podršku ambicioznim Mitrovčankama pruža i Grad Sremska Mitrovica, koji im obezbeđuje prevoz i prostorije za rad.

-Imam puno planova za budućnost, očekuju nas novi nastupi, a za novogodišnje praznike Mitrovčanima priređujemo spektakl, o čemu će se tek čuti. U planu nam je osnivanje sopstvenog orkestra, koji će nas pratiti na nastupima. Do sada je to bila klavirska pratnja moje drage koleginice, ali su nam u budućnosti neophodni i gitara, bubnjevi i violina, pa ko želi neka nam se prudruži, sa "Afrodisijem" ih čekaju prave avanture, poručuje Isidora, od nedavno profesorka
solfeđa i hora u rumskoj muzičkoj školi.