14.09.2022.

07:00

Foto:

Srbija

UŽIVAJTE DO PETKA, A ONDA SLEDI TOTALNA PROMENA VREMENA! Ovo je detaljna prognoza!

Nakon nekoliko sparnih dana, kažu oni, osveženje će u četvrtak doneti kišu, koja će najpre početi da pada u Vojvodini, da bi se u petak proširila na celu Srbiju.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) kažu da će danas temperature biti visoke, ali će nam se činiti da je još toplije nego što zaista jeste zato što će duvati vreo vetar.
- Danas će u Srbiji biti pretežno sunčano i suvo vreme. Nešto malo oblaka biće samo na severu Srbije. Očekuje nas i nagli porast temperature, pa će živa u termometru ići i do 32 stepena. Duvaće i pojačan zapadni i jugozapadni vetar, takozvani fen, pa će biti još toplije. Sunčano i veoma toplo vreme biće i u četvrtak, kada će temperatura ići od 30 do čak 34 stepena - prognoziraju meteorolozi RHMZ-a i dodaju:
- Međutim, u četvrtak posle podne kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom najavljuju promenu vremena. Padavine se najpre očekuju na severu zemlje, gde će ciklon doneti jaku kišu, koja će nastaviti da pada i u petak pre podne. Tokom popodneva padavine će se proširiti i na zapadne i centralne delove zemlje. Samo na jugu Srbije ostaje vrlo toplo i pretežno sunčano. U subotu će sve krajeve zahvatiti zahlađenje sa kišom, a na jugu Srbije sa pljuskovima. Temperatura će za dane vikenda biti u osetnom padu uz jak severozapadni vetar.
 

Kraj leta?!

Tokom naredne sedmice stiže novo naoblačenje sa kišom, a temperatura neće prelaziti 20 stepeni
RHMZ


Hladnije vreme se nastavlja i početkom naredne sedmice, kada će se temperature kretati uglavnom oko 20 stepeni.
- Od nedelje će vreme u Srbiji biti dosta svežije, sa dnevnim temperaturama malo ispod 20 stepeni. Tokom naredne sedmice hladan talas sa severa Evrope donosi novo naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom - kažu u RHMZ-u.

Tabela:

Vremenska prognoza za narednih pet dana
dan min. temp. maks. temp.

sreda 14 32 sunce i oblaci
četvrtak 23 34 oblaci i sunce
petak 21 30 oblaci, kiša i sunce
subota 15 21 kiša i oblaci
nedelja 10 19 oblaci