16.09.2022.

22:29

Foto: V.N.

Srbija

KINDERBAL NAJSLAĐI DEO DANA LUDAJE! Karneval maskiranih predškolaca nikog nije ostavio ravnodušnim (foto)

Najavljujući jesen u slavu lepotice banatskih polja, jedinstvena šarena povorka nastavila je svoju misiju veselom žurkom u dvorištu Kurije, zvanom „Kinderbal“.

Informer

 

Sve je šuškalo od jesenjih plodova vešto i maštovito utkanih na kostimima oko 500 mališana koji su ih proneli centralnim ulicama Kikinde. Od kukuruza, kestenja, žirova, malih ludaja, suncokreta, džakova, jesenjeg cveća napravljeni su kostimi i maske u saradnji mališana sa njihovim roditeljima, bakama i dekama. 

Informer

 

Niko u petak od gostiju i domaćina nije ostao ravnodušan na karnevalsku povorku kostimiranih predškolaca predvođenu kikindskim gimnazijalcima, zvukovima bubnjeva i štulašima. U eksploziji boja dominirala je narandžasta, kako i dolikuje prestonici ludaje.

Informer

 

Vrhunac karnevalske povorke odigrao se na „Kinderbalu“, veseloj žurci u dvorištu Kurije gde su se deca družila i igrala uz zabavni program, a pridružili su im se i glumci dečjeg pozorišta „Lane“. Manifestacija „Dani ludaje“ predstavlja spoj prošlosti, tradicije i budućnosti koji je krunisan nagradom „Turistički cvet“ za najbolju manifestaciju u Srbiji. Ove godine održava se od 15. do 18. septembra.