06.10.2022.

08:06

Foto: V.N.

Srbija

MEDICINSKA SESTRA SAVETA SE 41 GODINU NESEBIČNO DAJE POSLU! Za svoj rad dobila i nagradu, a ovo je poručila budućim kolegama

Nagrade koje su uručene u ponedeljak, u Ruskom domu, dobile su i njene kolege iz Svrljiga i Beograda, za primarnu, odnono tercijarnu zdravstvenu zaštitu. 

Saveta se četrdeset jednu godinu nesebično daje u poslu koji voli, a nakon dodele priznanja, ističe da entuzijazam kojim pristupa u radu održava samo ljubavi prema poslu i ljudima.

- Znači mi mnogo ovo priznanje, posle dugo vremena u ovom poslu, naročito što je predlog za nagradu potekao od mojih kolega. Svi su mi dali podršku, a znam koliko se svi trudimo na Odeljenju anestezije I intenzivne nege, gde se leče najteži pacijenti, rade operacije - navodi Saveta.

Njeno zalaganje u lečenju pacijenata obolelih od koronavirusa izdvojilo se posebno prethodne dve godine, dok se još nije znalo sa kakvom bolešću se suočilo celo čovečanstvo.

Informer

Saveta Bajić

- U ovom poslu ima mnogo lepih trenutaka, a najlepši su kad se pacijent oporavi, sve dobro prođe I zdrav ode kući. Jedan od najlepših trenutaka je kada se posle carskog reza rodi novi život i čujemo prvi plač beba koje su došle na svet. Takvi momenti su nešto što ispunjava samo nekog koji voli ovaj posao. Sve takve situacije nam daju podstrek da idemo dalje i da ima smisla sve ono što radimo-navodi Saveta.

Savet budućim kolegama

Saveta je uputila savet budućim medicinskim sestrama-tehničarima da kada završe školu, rade pošteno, s ljubavlju i budu predani poslu. 

- U suprotnom, nikakve koristi od škole neće imati. Samo obrazovanje, a da se ne radi kako valja, ništa ne vredi - ističe ova medicinska sestra.

Savetino zalaganje, požrtvovanost, ljubav prema drugima i hrabrost u nekim odlukama podsećaju na vrednosti kojima se rukovodila medicinska sestra čije ime je i ponela nagrada - ”Milosrdna sestra – Darja Aleksandrovna Korobkina”. 

Bonus video: