21.10.2022.

11:15

Foto: Toppress

Srbija

BRANKINO SLATKO OD ŠLJIVA JE PRAVI DELIKATES! Domaćica otkrila recept - Jedan sastojak daje poseban ukus

Ova vredna domaćica ističe da za žene na selu posla ima tokom cele godine, a u sezoni pripreme zimnice još i više. Kako kaže, najviše truda i vremena treba za slatko od šljiva punjeno orasima koji daju poseban ukus.

Najponosnija sam na svoj specijalitet koji sam naučila od svekrve a to je slatko od šljiva punjeno orahom - kaže ova vrsna domaćica koja nije krila recet za slatko.

Kako kaže za pripremu treba malo više vremena, ali se trud isplati. 

Postupak je sledeći:

Na dva litra vode ide dva kilograma šećera, prethodno očistimo šljive i one stoje u vinobranu da ne izgube boju. Potom se isperu, punimo ih orasima i kada se šećer ušpinuje kuvamo - objašnjava Branka.

Informer

Oduvek volela da sprema

Branka se s odlaskom u penziju u potpunosti posvetila spremanju prozvoda od voća u čemu je kako kaže uživala ceo život.

- Sa odlaskom u penziju želela sam još nešto da radim i da doprinesem što se tiče finansijskog dela. Ovo je moja velika ljubav, volela sam uvek to da pravim, malo po malo proširilo se a kada se radi sa puno ljubavi ništa nije teško. Evo, deset punih godina kako radim preradu voća, najpre jagoda u maju domaća i šumska, potom kajsija, borovnica, razno voće kako stiže, pa završim sa dunjom - kaže Branka Joksić koja s ponosom kaže da su njene slatke đakonije stigle čak do Italije i Slovenije.

Bonus video: