28.10.2022.

11:33

Foto: RINA

Srbija

NEKO IMA DVA AUTOMOBILA, NEKO DVE KUĆE, A VLASTIMIR I KOSA DVA GROBNA MESTA! Požeško selo na pamti ovakav slučaj- Evo o čemu se radi

- Ne može čovek biti pametan koja je prava grobnica. Imaju dva mermerna spomenika, Vlastimirovo i Kosino ime piše na oba, sa razlikom što na jednom u sredini stoji i ime njihove kćerke Nade - kaže Ješo Isailović.

Informer

I tu se klupko misterije, konačno odmotava, i postaje jasno zašto za iste ljude postoje  dva grobna mesta i dva spomenika u ovom malom požeškom selu.

- Njihova deca, kćerka i sin nisu bili baš u najboljim odnosima, pa su odlučili i jedno i drugo roditeljima da podignu spomenik. Prvo je to uradila Nada, a zatim je to uradio njen brat, pa su tako dva ista pokojnika dobila dva grobna mesta - kaže meštanin Dušan Radojević.

Brat i sestra roditeljima sagradili spomenik

Informer

Glavni akter i sin pokojnika, Aleksandar Aleksić, otkriva šta se ustvari dogodilo.

- Nas je u porodici bilo sedmoro dece. Imovina je bila velika i prilikom deljenja smo se posvađali. Sa sestrom Nadom nisam nikako uspeo da pronađem zajednički jezik. Dogovora nije bilo, pa smo i jedno i drugo roditeljima sagradili spomenik - ispričao je Aleksandar ukratko problematiku porodice Arsić iz Gornje Dobrinje.

Bonus video: