07.11.2022.

11:41

Foto: rina/NP Tara

Srbija

MEČKA OPET ZAIGRALA PRED VRATIMA IVANJIČANA I NAPRAVILA LOM! Zver sišla sa Golije i stigla do sela Međurečje

Dešavalo se da na Goliji napadnu poštara, starijeg meštanina, ali i da upadnu u kuću pojedu med ili razvale baštu. Najnoviji slučaj upada mečki u domaćinstva dogodio se u selu Međurečje kada su napravile lom kod porodice Prinčevac.

- Kapija je bila polomljena, tragove je najverovatnije prekrilo lišće, a onda smo ugledali rasturene košnice svuda okolo. Bilo je jasno da nas je posetila mečka iako se do sada u selo Međurečje nikad nije spuštala - kažu za RINU meštani.

Dodaju da sada vreme provode u strahu jer je očigledno da su stigle i do njihovih kuća, za koje su do sada smatrali da su bezbedne i na pristojnoj udaljenosti od njihovog prirodnog staništa.

- One više niti imaju straha, niti se boje ljudi. Sve ih je više jer je lov zabranjen, traže svoju teritoriju i evo stigoše do naše. Ne znam da li ćemo morati i to da im prepustimo jer su očigledno životinje zaštićene više nego ljudi - ističu meštani.

Jedno od rešenja za ovaj veliki problem u podgolijskim selima, kako kažu starosedeoci, možda bi bilo formiranje hranilišta duboko u šumi, ali niko od nadležnih to još uvek ne spominje.

Bonus video: