09.11.2022.

10:08

Foto: Pixels Studio

Srbija

PROGNOZA ZA PRAZNIK VAM SE NEĆE SVIDETI! U četvrtak toplo, od petka promena vremena!

 I u četvrtak će biti toplo, ali uz nešto više oblaka i koji stepen niže temperature. Maksimalna temperatura biće od 15 do 20°C, u Beogradu do 18°C. Krajem dana u severozapadnim,a tokom večeri, noći i u petak ujutro i preko ostalih predela Srbije očekuje se prelazak jednog veoma oslabljenog hladnog fronta, koji će tek ponegde doneti slabu kišu, ali bez značajnijih padavina, ali će u svim predelima doći do zahlađenja i jugoistočni vetar biće u skretanju na severozapadni, uz prodor svežije vazdušne mase sa severa.

Maksimalna temperatura u petak biće do 18 stepeni, ali već za vikend nas očekuje zahlađenje.

Informer

- Srbija i naše područje tokom vikenda biće pod uticajem veoma snažnog anticklona sa centrom iznad oblasti Alpa – kaže Đurić.

U petak 11. novembra, na Dan primirja, kada je neradni dan, u Srbiji će doći do promene vremena i onima koji su planirali izlete i putovanja prognoza se neće svideti.

Maksimalna temperatura tokom vikenda biće od 11 do 15°C, u Beogradu do 13°C.

Čak i ako ostajete u svom gradu, u šetnju ponesite kišobran i obucite se slojevito i toplo, jer prema najavi meteorologa tog dana i tokom vikenda se očekuje promenljivo oblačno vreme, još u petak ponegde sa kišom, a i vetrom.

Bonus video: