09.11.2022.

11:23

Foto: V.N.

Srbija

POSLE 15 GODINA KIKINĐANI PONOVO DOBILI LOKALNI PREVOZ! Poznata i cena karte

Pokretanje "Linije 10" JP "Autoprevoz" obradovalo je mnoge Kikinđane koji će sada brže i lakše moći da stignu na drugi kraj grada i to uz simboličnu cenu karte. "Lokal" ima 14 stajališta u gradu.

- Verovatno će trebati malo vremena da se građani priviknu na pokretanje gradskog autobuskog prevoza. Linija 10 saobraća sa Autobuske stanice, ide ulicom Đure Jakšića do bolnice, pa do Kikindskog mlina i Železničke stanice, nastavlja prema ,,Primi“, skreće u ulicu Vojvode Putnika, gde je stajalište ispred brojeva 227 i 135, zatim kod bivše Mikinice, vozi ulicom Vojvode Mišića, Srbobranskom, do Mikronaselja i vraća se ulicom Jovana Jovanovića Zmaja, ponovo do Autobuske stanice, bolnice i Železničke stanice - kaže Milan Dukić, dispečer JP ,,Autoprevoz“.

Informer

U prepodnevnim časovima polasci su u 5.15, 6 i 7 časova, a popodne u 13.05, 14.05 i 15.05 sati. 

- Autobus koji prevozi građane je marke ,,mercedes-benz citaro“ i isključivo služi za gradski prevoz, ima široka vrata i pogodnosti za osobe sa invaliditetom-dodaje Dukić.

Učenici osnovnih i srednjih škola, penzioneri, slepi i slabovidi, osobe sa invaliditetom, kao i u stanju socijalne potrebe, imaće povlašćen prevoz. Potrebno je da donesu potvrdu iz Gradske uprave i izrade legitimaciju sa fotografijom, koju izdaje JP ,,Autoprevoz“. 

Bonus video: