15.11.2022.

13:04

Foto: V.N.

Srbija

VATRENA STIHIJA PROGUTALA DOM MAJCI I SINU! Na pragu zime Jelena i teško bolesni Marko ostali BEZ IČEGA (FOTO)

Požar je izbio usled neispravnih i starih instalacija, a kuća je potpuno izgorela i neupotrebljiva je za stanovanje. Sve je pretvoreno u garež i pepeo. Nameštaj, bela tehnika, odeća, uništeni su u vatrenoj stihiji.

Informer

 

- Osetila sam gušenje, a kada sam se prenula iz sna, videla sam vatru i dim svuda. Jedva sam
smogla snage da odem do sinovljeve sobe. Plamen je već zahvatio njegov krevet, ispekao je
desnu šaku, jedva sam ga spasla i nekako izvela napolje. Bilo je strašno-priča Jelena.

Komšije su odmah pozvale vatrogasece koji su gasili požar oko sat vremena. Za to vreme Jelena I sin Marko nemo stajali ispred kuće u plamenu i tužno gledali kako ostaju bez krova nad glavom. Skrhana od bola, žena navodi da im je svaka pomoć dobrodošla.

Informer

 

- Nemamo ni gde da živimo. Centar za socijalni rad nas je smestio u hostel na par dana, a šta ćemo posle toga, ne znam. Ostaćemo na ulici. Tražila sam pomoć i od Grada, obećano mi je da će se potruditi da nađu neko rešenje. Sve nam treba, hrana, odeća, obuća. Najviše bi nam odgovarao neki mali stan, to nam je najneophodnije - navodi Jelena potresena od gubitka koji je zadesio nju i sina.

Informer

 

Nesreća kao da se niže jedna na drugu, jer je Jelena pre deset meseci doživela saobraćajnu nezgodu, zbog koje joj je u nozi ugrađena šipka i teško je pokretna. Mala penzija od 35 hiljada dinara koju ima nije dovoljna da pokrije sve što je izgubila.

- Nisam se libila da radim i sezonske poslove, ali se kombi koji nas je vozio i vraćao sa odredišta gde smo radili, prevrnuo kod Stare Pazove. Od tada jednostavno nisam sposobna da radim, teško se krećem, jer imam šipku u nozi - priča Jelena i moli dobre ljude da pomognu njoj i sinu, ukoliko su u mogućnosti.