17.11.2022.

10:36

Foto: NMR info

Srbija

NAJBOLJI EVROPSKI LOVCI U NEUZINI! Česi oduševljeni bogatstvom lovne faune i rekom Tamiš (FOTO)

Članovi Dekanata ovog fakulteta, predvođeni docentom i prodekanom za nastavu Marketom Kalabovom, lovili su sitnu i krupnu divljač sa visokih čeka, a društvo su im pravili profesori sa Katedre za lovni turizam, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu, predvođeni šefom katedre profesorom dr Zoranom Ristićem, dr Snežanom Besermenji, dr Milosavom  Matejević i dr Vladimirom Markovićem.

Za sve goste koji su učestvovali u lovu, organizovan je tradicionalni lovački doručak u lovištu, što je samoj aktivnosti dalo posebnu čar.

- Goste iz Praga očarala su staništa i bogatstvo lovne faune u lovoštu Tamiš - Brzava i lovnom reviru u Neizini - ističe Drago Janjušević, u ime domaćina uz posebno priznanje profesionalnom odnosu stručne službe, kao i svim učesnicima lova. 

- Hvala našim domaćinima, svojski su se potrudili da lov bude vrhunski i da se osećamo kao da smo kod kuće - napomenuo je docent Market Kalabov, nahlašavajući da je njegovom timu prijao dočeka predstavnika opštinske vlasti u Sečnju.

Tokom trodnevnog boravka u Neuzini, Sečnju i okolini, gostima iz Češke, prikazane su brojne znamenitosti ovog dela Banata, a posebno interesovanje i pažnju privukla je reka Tamiš i njeno priobalje bogato florom i faunom.

Tokom novembra lovci iz Finske i Austrije 

Nakon tima vrhunskih lovaca i stručnjaka ove oblasti iz Češke, tokom novembra na lovištima u Neuzini o Sečnju, svoje umeće oprobaće lovci iz Finske Republike i Austrije, a u narednom periodu fokus će biti na dolascima novih grupa iz Češke.

Bonus video: