21.11.2022.

15:56

Foto: V.N.

Srbija

STRAVIČAN POŽAR U KIKINDI! Kuća izgorela do temelja, četvoročlana porodica ostala na ulici (FOTO)

Vatrogasci su izašli na lice mesta i brzo lokalizovali požar. Međutim, vatra se brzo proširila na sve prostorije u kući, koje su u potpunosti ugljenisane. Na reću, niko nije povređen.

Vatra je do temelja progutala sve prostorije kuće u kojoj je četvoročlana porodica Perović živela kao podstanari u Nemanjinoj ulici broj 76. Jelena Perović, koja je sa majkom, sestrom i bratom brzo istrčala iz kuće, kaže za Informer da je vatra počela da se razbuktava iz sobe koja je služila kao ostava i da u njoj nije bilo ničeg što je moglo da izazove požar.

- Bilo je strašno, u panici smo istrčale na ulicu, jer je neko samo jako vrisnuo da gori i da da izađemo. Sve je izgorelo do temelja. Panika i dim na sve strane, potresene smo i majka i sestra i ja.  Vatra je krenula iz sobe u kojoj ne boravimo i ne grejemo je. Služi nam kao ostava, u njoj su nameštaj i neke stvari bile. U toj kući živeli smo kao podstanari, a stanodavci su iz Kikinde, tek treba da stignu -priča vidno uznemirena Jelena. 

Na lice mesta stigle su tri ekipe vatrogasno-spasilačkog bataljona i policija. Požar je brzo lokalizovan. Iako su vatrogasci brzo reagovali vatra je neumoljivo, do gareži spržila sve prostorije. Perovići kažu da će smeštaj za prvo vreme pronaći kod prijatelja.

- Bićemo kod prijatelja jedno vreme, dok ne pronađemo drugi smeštaj. Šta da kažem, unutra su nam stvari i sve što smo imale. Vatra je u jednom momentu počela da zahvata i druge stanove koji su u dvorištu-priča Jelena.

Uzrok požara zvanično nije saopšten, ali se pretpostavlja da su u pitanju neispravne instalacije.

Bonus video: