23.11.2022.

10:25

Foto: V.N.

Srbija

IZ VATRENE STIHIJE IZVUKLI SAMO GOLI ŽIVOT! Kikinđani velikog srca nisu dozvolili da majka sa teško bolesnim sinom ostane na ulici!

U požaru koji je izbio u Srbobranskoj ulici 43 usled neispravnih i starih instalacija, majka i sinž našli su se u beznadežnoj situaciji. Zahvaljujući ljudima dobre volje, privremeno su bili smešteni u hostelu čiji se vlasnik Siniša Pašić, inače predsednik kikindskog Udruženja preduzetnika, angažovao da im pomogne.

Nedugo nakon njegove objave na Fejsbuku, javili su se hranitelji Borislava Dudej i Paja Jovanov, koji su porodici Jević ustupili kuću u Iđošu u kojoj niko ne živi. U nju su se uselili u utorak I moći će da ostanu u njoj godinu dana.

- Najbitnije je što nismo ostali na ulici.Sa vlasnicima kuće imamo dogovor da kuću održavamo I plaćamo račune. Srećna sam što imamo krov nad glavom, ali sam iznutra utrnula posle svega što nam se dogodilo. Nije lako početi novi život. Kuća u kojoj smo sada je pristojna za život. Ima dve sobe, kuhinju, kupatilo..Hvala svima koji su nam pomogli da ne budemo na ulici i pomogli nam u svakom smislu. Siniša Pašić nam je puno učinio u nesreći koja nas je snašla- kaže Jelena.

Informer

 

Novi smeštaj u Iđošu nalazi se u Hajduk Veljkovoj ulici 43. Naša sagovornica navodi da su im komšije srdačno poželele dobrodošlicu. Krov nad glavom imaju, a Jelena kaže da postoji potreba za kućnom tehnikom koju nemaju

- Trebala bi nam mašina za veš, frižider, šporet i usisivač-dodaje ona.

Kuća u Kikindi je potpuno izgorela i neupotrebljiva je za stanovanje, Ukoliko ne bude mogla da se sanira, Jelena razmišlja da plac proda i na taj način trajno reši stambeno pitanje.

- Videćemo da li će dom u Kikindi moći da se rekonstruiše, jer je potpuno uništen u požaru. Ukoliko to ne bude bilo moguće, plac planiram da prodam i od tog novca kupim kuću u selu. Sinu moram da ostavim krov nad glavom-zabrinuto napominje naša sagovornica.

Lokalna samouprava obezbedila je Jevićima ogrev, dok su se za pomoć u novcu i hrani angažovali kikindski preduzetnici. Pojedini sugrađani donirali su odeću i nameštaj.