24.11.2022.

13:35

Foto: Z.I.

Srbija

PIMPLA LOPTU I UŽIVA! Žongler iz Zrenjanina održao jubilarni 3.500-ti javni nastup, fudbal je pikao PUNA TRI SATA (FOTO)

Sedamdesetšestogodišnji Slavko Anđel Slive, 40 godina karijere i svoj 3.500-ti javni nastup, obeležio je skromno, radno, ali uz brojne dečije osmehe, koji su za njega najveći motiv i snaga da nastavi dalje.

Informer

 

Po kiši, vetru, snegu i ledu, krstario je omaleni Zrenjaninac, fudbalskim terenima širom Srbije, ali zabeležio i internacionalne  nastupe u Mađarskoj, Rumuniji, Makedoniji,Bugarskoj.

- Najveća želja, koja se za sada nije ostvarila je da osetim huk brazilske pune Marakane, dodirnem tlo ove magične zemlje fudbala, sambe, kafe i ogromnog zanosa prema magiji najbitnije sporedne stvari na svetu - nastavlja Slavko, spominjući istinitu priču, da je slavni mag fudbala, neponovljivi Pele, čuo za njega i poslao mu pozdrav, preko jednog zajedničkog prijatelja.

Informer

 

Uporedo baveći se humanitarnim radom,  penzioner koji je radni vek proveo u zrenjaninskoj dvorani Medison, za svoj jubilarni nastup, 175 ove godine, u utorak 22. novembra u centru Zrenjanina, pripremio je punu kutiju slatkiša, koje je delio deci i prolaznicima.

- Uvek ja to tako, na svakom nastupu, a često odnesem čokoladice bolesnoj deci u zrenjaninskoj bolnici - kaže, napominjući da do kraja 2022.godine ima u planu još deset nastupa, pa bi sa brojkom od 185, oborio lični rekord i praktično nastupao svaki drugi dan u godini. 

Informer

 

- To mi je želja, ako me zdravlje posluži - dodaje Slavko, koji tokom nastupa najmanje tri sata žonglira fudbalskom loptom, a usput i trenira, kako bi održao formu.
 
- Živim za fudbal, nema dana da ne dodirnem bubamaru, pa i to valjda nešto govori, a utisak je utisak - uz osmeh dodaje Slavko.
 

Patike na dar
 

Prijatelj nekadašnjeg košarkaša iz Zrenjanina, koji živi u inostranstvu, ispunio je molbu i Slavka teškom mukom privoleo do sportske prodavnice da bi probao nove patike, koje su mu kao dar od srca predate.
 

Preboleo infarkt i koronu

Iako je uspešno preboleo infarkt i  koronu, Slavko Anđel svoju karijeru ni jednog trena nije dovodio u pitanje, koliko mu je telo dozvoljavalo, trenirao je i pripremao se za nova iskušenja.

 

Informer

Osim fudbalske trave, žonglirao je na bokserskim, stonotenskim, rukometnim mečeva, a u poluvremenu jedne košarkaške sa polovine terena, nogom je šutnuo loptu na kraju nastupa i postigao koš, što je izazvalo ovacije navijača.