29.11.2022.

17:59

Foto: Informer

Srbija

U ŠAPCU SE VEĆ ZNA POBEDNIK MUNDIJALA! Holandija savladala Nemačku u finalu "Čvijaškog svetskog prvenstva" (FOTO)

Na jedinstvenoj sportskoj manifestaciji među 12 ekipa osnovnih škola koje su predstavljale reprezentacije učesnice Mundijala u Kataru pobedila je selekcija Holandije koja je u finalu savladala Nemačku.

Dresove Holandije nosili su dečaci iz Osnovne škole "Janko Veselinović", koji su osvajanjem titule obradovali celu školu koju su do sada rezultatima i uspesima na brojnim takmičenjima proslavili košarkaši.

- Radosni smo i ponosni zbog ovog uspeha. Inače, naša škola je poznata po dobrim košarkašima, ali u ovoj generaciji učenika ima zaista dobrih fudbalera i zbog toga smo bili na mukama kada smo  birali dečake za našu reprezentaciju. Imamo dosta talentovanih fudbalera u celoj školi, ali su po pravilima za ekipi koja je nastupila na našem svetskom prvenstvu mogli da igraju samo učenici sedmog i osmog razreda - kaže profesor fizičke kulture Milan Arsenović koji je sa kolegom Nemanjom Simićem bio selektor školske reprezentacije.

Informer

Više stotina navijača sa zastavama "nacionalnih selekcija" koje učestvuju na "Čivijaškom svetskom prvenstvu" i drugim rekvizitima napravili su uzbudljivu atmosfereu kao na stadionu u Dohi. Na terenu se, po oceni organizatora, igrao dobar fudbal pa neće biti čudo ako neko od učesnika ovog jedinstvenog "svetskog prvenstva"  nasledi  Strahinju Pavlovića  i  Sašu Lukića, koji su iz Šapca stigli do reprezentacije Srbije i Mundijala u Kataru. 

- Ova manifestacija je u svakom slučaju ispunila svoj cilj da promoviše sport i posebno fudbal, a ukoliko neko krene stopama Pavlovića i Lukića svi će biti ponosni kao što se i njima ponosi svaki Šapčanin - kažu u Sportskom savezu Šapca. 

Pobednički pehar kapitenu "reprezentacije Holandije" Danilu Pavloviću, učeniku osmog razreda OŠ "Janko Veselinović" uručio je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.

- Poslali smo najlepšu sliku iz našeg grada i dokazali da čar Svetskog prvenstva živi u Šapcu među školarcima. Na šabačkom Mundijalu je pobedila Holandija, a mi ćemo svi zajedno bodriti reprezentaciju Srbije na Svetskom prventstvu u Kataru - rekao je Pajić i podsetio da će gradska uprava i u narednom periodu organizovati sportske manifestacije koje motivišu najmlađe da se bave sportom.

Bonus video: