30.11.2022.

16:09

Foto: GU VG

Srbija

ČETVRT MARATON RAMSKA TVRĐAVA okupio više od 200 trkača, tradicija USPEŠNO NASTAVLJENA

Sa mesta gde su najlepši sutoni, Tvrđavi u Ramu, sve učesnike ovog svojevrsnog maratona dobrodošlicu svima su uputili predsednik Opštine, Dragan Milić i predsednik Sportskog saveza varoši na Dunavu , Dušan Banović.

Informer

 

- Želimo da nastavimo sa tradicijom, da i dalje žive kako turističke tako i sportske Manifestacije u našoj Opštini i da gostima koji dođu da posete Srebrno jezero, neizostavno bude i poseta Ramskoj tvrđavi, koja je jedan od bisera ovoga kraja i time im pondimo različite sadržaje.

Sezona još uvek traje ,zahvaljujući verskom turizmu u manastirima Nimnik i Tumane , ali i zahvaljujući Vladi Republike Srbije koja je garađanima omogućila da putem vaučera odmore koriste u Srbiji, istakao je Milić.

Informer

 

Inače, Srebrno jezero ne prstaje da bude pravo turističko gradilište. Trenutno se završavaju oko 500 novih apartmana, a kako navodi predsednik Opštine , sledi dobijanje građevinske dozvole za još toliko novih.

Inače, za izgradnje nove marine tokom 2023. godine ova mala podunavska Opština dobila je 3. miliona evra.

Informer

 

U trci ,, Četvrt maraton Ramska tvrđava" učestvovali su takmičari od 11 do 78 godina i najbrži u obe kategorije bili su Sanja Jovanović iz Požarevca i Miroslav Dukadinović iz Beograda.

Četvrt maraton je i ove godine uspešno održan i realizovan uz podršku Opštinske uprave Veliko Gradište i podršku projekta ,,EU za kulturno nasleđe i turizam,, za koji su sredstva izdvojili Evropska unija im Vlada Nemačke.