13.12.2022.

10:50

Foto: V.N.

Srbija

ŠOK U KIKINDI, MASIVNO DRVO SE IZVALILO IZ KORENA, PALO NA AUTOMOBILE! Niko ne zna uzrok pada, bez daška vetra SRUŠILO SE SAMO OD SEBE (FOTO)

Na sreću, u ovoj nezgodi nije bilo povređenih građana, a u vozilima u trenutku nezgode nije bilo vozača. Oko 13 sati i 30 minuta stablo američkog koprivića, u Kikindi poznato pod nazivom ,,pincika” odvalilo se I napravilo štetu na tri parkirana vozila.

Informer

 

Prema rečima Miroslava Narančić, sekretarke Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, u ulici Braće Tatić i Generala Drapšina ima oko 400 stabala pincika i njihov zdravstveni pregled dva puta godišnje obavljaju stručnjaci sa Instituta za nizijsko šumarsvo iz Novog Sada.

-Za sada ne znamo šta se desilo i zašto je došlo do izvaljivanja stabla iz korena. U pitanju je zdravo stablo, što se vidi i po njegovom preseku. Imamo sreće što nije bilo povređenih građana-rekla je Narančić.

Informer

 

Na tri parkirana automobila koja su bila u blizini pričinjena je materijalna šteta, a za nadoknadu oštećenja, treba da se jave Sekretarijatu.

-Vlasnici oštećenih automobila treba da se obrate Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, podnošenjem zahteva za nadoknadu štete sa svom propratnom dokumentacijom koju imaju od Policijske uprave Kikinda-dodala je Narančić.

Informer

 

Koji je uzrok izvaljivanja stabla, još nije poznato. Miroslava Narančić navodi da nije bilo vetra I vremenskih nepogoda što bi uzrokovalo odvaljivanje.

-U pitanju su visoki lišćari starosti preko 70 godina, formirana masivna stabla, izuzetno teška. Pozvaćemo Institut za nizijsko šumarsvo iz Novog Sada., da dođu stručnjaci I ustanove da li je možda došlo do remećenja korenovog sistema, zbog nekih okolnosti. Ponavljam, u pitanju je zdravo stablo, a Institu ih kontroliše dva puta godišnje-istakla je Narančić.