31.12.2022.

12:00

Foto: printscreen

Srbija

BOG NAS JE POGLEDAO ZAHVALJUJUĆI INFORMERU! Porodica Živančević, Marija i njeno šestoro dece ČEKA NOVU GODINU U NOVOM I TOPLOM DOMU (VIDEO)

Informer je ovu akciju pokrenuo u oktobru kada smo prvi put objavili jezive uslove u kojima ova samohrana majka živi sa šestoro maloletne dece. 

Informer

 

Marija Živančević (35) i njeno šestoro dece - Aleksandar (17), Nikola (15), Nemanja (13), Magdalena (5), Mihajlo (2) i beba Mladen u to vreme star samo dva meseca, dopbili su novu kuću za samo sedam dana! 

Akciju koju smo uspešno završili za samo dva meseca pokreno je glavni urdenik Informera Dragan J. Vučićević, a ubrzo potom pridružili su nam se: direktorka humanitarne fondacije 'Humana srca' Danijela Vasilijević, predsednik IO SNS Darko Glišić, predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić, član Gradskog veća grada Beograda Goran Spasojević i načelnica opštinske socijalne službe Suzana Vasić. 

Svi zajedno obišli smo kuću u kojoj je do tada porodica živela i svi se uverili u činjenicu da je porodica Živančević živela bez elementarnih uslova za život, bez struje i vode i gotovo bez ikakvog nameštaja!

Informer

 

Za samo sedam dana uspeli smo da im kupimo kuću jer u staroj nije bilo uslova za popravku. Imanje koje smo im kupili, zapravo ima kuću i pomoćne prostorije od kojih smu jednu preuredili u stan u kom će živeti najstariji Marijin sin. 

Predsednik IO SNS Darko Glišić, čovek koji je pomogao brojnim ljudima u nevolji širom Srbije i koji se svojim humanitarnim akcijama nikada ne hvali, poželeo je Mariji i njenoj deci da u novoj kući žive dugo i srećno.

- Informer je pobedio! - rekao je Glišić kada je ušao u novi dom porodice Živančević i dodao:

Informer

 

Daće Bog, Marija, da ovo bude početak vašeg novog, srećnijeg i lepšeg života. Siguran sam da će sva ova deca porasti u velike i uspešne ljude - rekao je Glišić.

Informer

 

Zadovoljstvo što smo akciju uspešno završili pokazao je i glavni urdenik Informera Dragan J. Vučićević.

-Neprocenjivo je to kada možete da pomognete samohranoj majci šestoro dece. Nema ničega vrednijeg i lepšeg na svetu od osmeha Aleksandra, Magdalene, malog Mihajla kada su videli svoju novu kuću. Srećan sam što smo ovoj porodici omogući novi život. Živi, zdravi, srećni i uspešni bili - poručio je Vučićević držeći u rukama najmlađeg Mladena koji sada ima četiri meseca.

Predsednice fondacije 'Humana srca' Danijele Vasilijević na dan kada su svi radovi završeni, takođe nije mogla da sakrije zadovoljstvo.

- Presrećna sam što smo još jednoj porodici obezbedili dom dostojan življenja. Marija sa decom sada može normalno da živi. Uslovi u kojima smo ih zatekli bili su jezivi - rekla je Vasilijević.

Informer

 

Prisećajući se svega što smo uradili objasnila je da smo ovoj porodici obezbedili imanje i kuću sa pomoćnim prostorijama.

- Jedan deo tih pomoćnih prostorija preuredili smo za najstarijeg Marijinog sina, koji ov egodine postaje punoletan. On će tu moći da živi sam i da za koju godinu osnuje svoju porodicu. Izuzetno sam srećna da smo u rekordnom vremenu uradili ovoliko za ovu porodicu. Srce mi je sada na mestu... Majka Marija će sada konačno moći da svojoj deci obezbedi srećan i udoban život. Naša fondacija 'Humana srca' i postoji da bi pomagala ljudima kojima je pomoć najpotrebnija. Hvala Informeru, koji nas je pozvao da učestvujemo u ovoj akciji - rekla je Danijela.

Informer

 

Informer se posebno zahvaljuje predsedniku opštine Mladenovac Vladanu Glišiću, članu Gradskog veća grada Beograda Goranu Spasojeviću i načelnici opštinske socijalne službe Suzani Vasić, koji su nam pomogli da porodici Živančević u najkraćem mogućem roku obezbedimo krov nad glavom.

Pogledajte šta smo postigli akcijom koju smo sa prijateljima pokrenuli.