19.12.2022.

16:13

Foto: Informer

Srbija

STEFANU STIGLI PRAVI KAKO I PETAO! Deda Mraz je počeo da ispunjava želje mališanima u Kikindi! (FOTO)

U društvu sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem, vesela družina u rukama punim poklona, započela je svoju misiju i zakucala ove godine, prvi put, na vrata četvorogodišnjeg Stefana Stankovića, koji je imao jednu od najneobičnijih pristiglih novogodišnjih želja - da dobije petla i kokošku.

Jedinstvena povorka Deda Mraz, Snežna kraljica i gradonačelnik Nikola Lukač, zakucali su na vrata mališana kojem su uručili praznični poklon - jedan od do sada najneobičnijih, jer Stefan je poželeo da u svom dvorištu ima petla i kokošku. Sjaj u očima i uzbuđenje od dolaska maskirane družine u njegov dom, videli su se na Stefanovom licu. Njegovoj sreći nije bilo kraja, pa je stidljivo odgovorio na pitanje, zašto je poželeo ovaj neobičan poklon.

- Zato što volim - rekao je ovaj četvorogodišnjak.

Informer

Njegov otac, Aleksandar Stanković, otkrio je da je mališan pe četiri meseca poželeo koku i kokošku, jer su ranije držali živinu u dvorištu, koju su morali da sklone.

- Pored mene je zavoleo pernate životinje, jer držim i golubove - kaže Stefanov otac.

Majka Jelena dodaje da su u pismu Deda Mrazu naveli detetovu želju, ali su, ipak, očekivali igračku. 

- Međutim, pozitivno smo iznenađeni, i hvala od srca lokalnoj samoupravi. Stefan se oduševio kad je čuo da će mu Deda Mraz ispuniti želju - dodaje mališanova majka.

Informer

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač istakao je da će svako dete koje je ubacilo pismo u prazničnu kutiju želja na gradskom trgu,  biti ispoštovano. Ove godine ih je bilo najviše do sada, više od 5.000. Kikinda je prvi grad u Srbiji koji je pre deset godina započeo ovu lepu tradiciju, a osmesi i sreća na licima mališana kada im se želja ispuni motiv su lokalnoj samoupravi da zajedno sa donatorima, nastavi da stvara prazničnu čaroliju.

- Nastavljamo tradiciju. Evo, već deseti put Deda Mraz, zajedno sa Snežnom kraljicom i vilenjacima pruža prazničnu čaroliju mališanima. Prv put ove godine zakucali smo na vrata mališana Stefana koji je imao neobičnu želju. Osmeh na njegovom licu, ali i druge dece, njihovo iznenađenje i negovanje novogodišnje magije koja ogreje dečija srca, je motiv lokalnoj samoupravi da im obezbedimo najbolje uslove za život - rekao je Lukač.

Informer

Nikola Lukač

Pored petla i koke koji od danas  trčkaraju dvorištem porodice Stanković, neobične želje od zlatne medalje, bokserske rukavice do vaterpolo lopte, imali su i drugui mališani. Među brdom pisama sa novogodišnjim željama, ima i tužnih molbi. Najvažnije je od svega što je većina njih realna, kaže Lukač.

Informer

I devetogodišnja Anđela Mijandžić obradovala se poklonu koji joj je izmamio osmeha nalice. Satura lutka biće od danas u njenim rukama, jer je želja postala stvarnost. Narednih dana Deda Mraz i Snežna kraljica imaće pune ruke posla. Čeka ih raspodela drugih poklona i ispunjenje želja malim Kikinđanima - da sa osmehom na licu zajedno zakorače u novu i nadamo se, bolju godinu.