31.12.2022.

14:55

Foto: V.J.

Srbija

KULTURA STIŽE NA TOČKOVIMA! Bibliobus najmlađim čitaocima uz nove naslove, donosi DEDA MRAZA, SLATKIŠE I NAJLEPŠE ŽELJE (FOTO)

Među preko 5 hiljada najrazličitijih naslova , ova Ustanova kulture ,od pre dvanaest godina , uvela je i novine u radu.

Biblitekia na točkovima, tokom čitave godine stiže do najudaljenijih mesta ove Podunavske opštine, a cilj je podstaći najmlađe čitaoce da zavole čitanje i druženje sa knjigom. Uz mnoštvo najrazličitijih sadržaja, mališani kako u gradskim tako i seoskim sredinama pored edukacije uče se druženju kroz igru i knjigu .

Informer

 

Uvek je najuzbudljivije pred Novu godinu. I ovoga puta Novogodišnji karavan bibiobus, krenuo je u obilazak 12 sela Kladovske Opštine, u kojima Deda Mraz bibiotekar deci pored novih naslova deli sltakiše i upućuje lepe želje za Nova 2023 godinu.

- Za ovih dvanaest godina rada uspeli smo da stignemo do najudaljenijih mesta naše opštine i kod naših najmlađih čitalaca uspeli da razvijemo kulturu čitanja i naviku da se svakom našem dolasku raduju jer će im se ponuditi poneki nov i zanimljiv naslov shodno nihovom uzrastu.

Naravno najveća radost je pred Novogodišnje praznike jer ih tada posebno uveseljavamo da pored knjiga koje su im na raspolaganju dobiju paketiće sa slatkišima i zajedno se radujemo sa njima, kaže Ivan Pitarević , Deda Mraz blibliotekar.

Informer

 

- Rad sa decom na terenu u 12 sela Opštine kojima se besplatno iznajmljuju knjige posredstvom našeg Bibliobusa je jedna novina koja je neprocenjivo iskustvo u radu . Pokretna biblioteka predstavlja jednu malu misiju kroz koju se razvija kulture čitanja u ruralnim sredinama koja je preko porebna Republici Srbiji.

Sigurna sam da je to jedna funkcionalna forma dostave knjige do udaljenih korisnika i da to svakako ima svoju budućnost. Rezultat je osmeh na licu i zadovoljstvo svakog deteta stečeno kroz naš dugogodišnji rad, jer da mi nismo došli do njihovog praga u neko selo koje je udaljeno čak 20 kilometara od grada, dete sa 6,7 godina prvi put bi u Biblioteku došlo tek sa svojih 13, 14 godina sa polaskom u srednju školu.

Informer

 

Ovako smo mi njima deset goina pre došli na prag i time uticali da se kod njih ranije razvije čitalačka kultura i ljubav prema knjizu i druženje sa nama , kaže za Informer Žaklina Nikolić, direktorka Biblioteke Centra za kuturu Opštine Kladovo.

Mali čitaoci i ove godine radovali su se novim naslovima uz koje će se družiti tokom predstojećih praznika i raspusta ali svakako više druženju sa Deda Mrazom koji im je darivao slatkiše, uputivši čestitke sa lepim željama da im Nova 2023. godina bude još bolja i uspešnija.