01.01.2023.

14:53

Foto: Z.G.

Srbija

ETNO PEVAČICA DANICA CRNOGORČEVIĆ ZAPALILA ZLATIBOR: Kako nam Bog otvori put, tako ćemo kroz ta vrata prolaziti (VIDEO)

- Ovo mi je drugi put da nastupam na Zlatiboru. Prvi put je bilo letos ispred hrama i to je bio poseban dan. Sada sam ovde i hvala Turističkoj organizaciji Zlatibor i opštini Čajetina što su mi ukazali tu čast da nastupam za novogodišnju noć – kaže Danica.

Informer

 

Zlatibor doživljava kao svoju kuću.

- Sa porodicom sam često dolazila i dosta smo upoznali ljudi i mnogo volim njihov duh. A hrana je ovde izuzetno lepa, i u postu ili drugim danima. Posebno mi se sviđa zlatiborski čaj – kaže sa osmehom Danica.

Informer

 

Sprema nove pesme, ali, kako kaže, polako.

- Nove pesme su u procesu nastajanja, pripremaju se već godinama, kao što se radilo na pesmi „Veseli se srpki rode“. Surpug i ja smo u tome zajedno i to mi je najbitnije da imam podršku od njega i on od mene. Ne trčimo, idemo polako, kako Bog otvori put tako ćemo prolaziti kroz ta vrata. Lična želja je da budemo zdravo i veselo, da moja deca bezbrižno odrstaju u ovom moru svega i svačega, da imaju mirno detinjstvo, a svima drugim u 2023. godini želim zdravlje, ne samo fizičko, nego i duhovno – poručila je Danica Crnogorčević.

Informer

 

Kraljev trg na Zlatiboru bio je prepun u novogodišnjoj noći, a publika je bila oduševljena pesmama i glasom Danice Crnogorčević, koju je pratio orkestar „Fenički biseri“. Baklje i vatrometi obasjavali su zlatnu planinu.

Saadnja sa Beogradskim sindikatom

- Na prvi pogled meni je zaista nilo konkretno nepojmoljivo da spojimo ta dva žanra, i bila sam malo skeptična na početku. Međutim, kada sam čula demo snimak pesme Jeidna srpska, osetio se zajednički duh i na jedan na isti način imamo zajedničku misao. bito je da sa ljudima kojima radite da prvo budu dobri ljudi, pa tek onda karijera.