02.01.2023.

14:46

Foto: informer.rs

Srbija

NOVAK ŽIVIĆ: Majkama novorođenih beba po sto hiljada dinara, poklon opštine i Kancelarije za KiM

Marija Milić iz Babinog Mosta, Aleksandra Đorđević iz Donje Brnjice i Anđelina Đurinac iz Berevca kod Štrpca na svet su u Novoj 2023. godini, dovele sinove. U porodilištu u Gračanici, ne kriju zadovoljstvo što je Nova 2023. godina, počela kako ističu u ovoj zdravstvenoj ustanovi srećno i berićetno. 

Informer

 

Predsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić u pratnji članova Privremenog organa uručio je danas majkama novorođenčadi novčani poklon i poželeo dug život i dobro zdravlje. 
Živić je roditeljima preneo pozdrave direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića i istakao da će država Srbija, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i lokalne samouprave u pokrajini uvek biti uz svoj narod. 

Informer

 

- Nema većeg zadovoljstva i radosti nego kada na svet dođe beba, a posebno se to oseća ovde na ovim prostorima. I pored svega što nam se dešava, mi živimo, postojimo, rađamo se. Za to su posebno zaslužne naše majke, žene, sestre. One su stub našeg društva, a mi smo tu da pomognemo sve što je u našoj moći da nas ima više.

Informer

 

Država Srbija i naš predsednik nam nesebično pomažu u tome. Srbija svakodnevno ulaže u naš opstanak na Kosmetu, a naše postojanje i rađanje je dokaz da smo odlučni da ovde ostanemo i svetu pokažemo da mi drugu državu nemamo osim Srbije" rekao je Živić.

Informer

 

On je kazao da praksa darivanja novčane pomoći provorođenoj bebi u novoj godini, u iznosu od po 100.000 dinara, ovoga puta ide majkama svih novorođenčadi prvog dana 2023. godine.