03.01.2023.

12:45

Foto: R.B.

Srbija

KRUŠEVAC GRADI FABRIKU TEKSTILA! Otvara se više od 500 radnih mesta za tekstilce

Reč je o tome da će najveća domaća tekstilna kompanija ,,Luš tekstil,, iz Raške u ovoj 2023. godini na teritoriji Kruševca izgraditi i otvoriti fabriku u kojoj će posao dobiti više od 500 radnika.

Ovo je, inače, u proteklih 15 godina najveća domaća investicija u tekstilnoj industriji u Srbiji.

Kompanija iz Raške je uoči Nove godine preuzela italijansku fabriku ,,Gruppo Fiorentino,, iz Vlasotinca gde će zaposliti još 120 tekstilaca. Vlasnik ,,Luš tekstila,, je Sava Mitrović a ta kompanija u Raški zapošljava 350 radnika.

Ta kompanija je strateški dobavljač i partner najvećim svetskim modnim brendovima, učestvuje u procesu dualnog obrazovanja i zapošljavaju radnike i sa Kosova i Metohije, ukazuju iz Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće Privredne komore Srbije.

- Ponosni smo na naš proizvodni tim u Raški koji je, uz maksimalnu posvećenost, uspeo da u najkraćem mogućem roku sašije svu medicinsku opremu za novu Covid bolnicu u Kruševcu,, objavili su raški tekstilci na svom Facebook nalogu.

Naime, svi medicinski radnici u ovoj zdravstvenoj ustanovi dobili su nove setove uniformi koje se sastoje iz kompleta koji čine bluza, pantalone, majice i medicinska obuća, a Kovid bolnica je u potpunosti je opremljena i novim posteljinama i peškirima, pčotvrdio je ,, Lušš tekstil,, iz Raške.