11.01.2023.

11:12

Foto: RINA

Srbija

GRADSKA DECA, A SEOSKO VASPITANJE! Četvorica braće iz Užica svake jeseni rade nešto za PONOS!

Četvorica braće Buljugić iz Užica pokazali su prave porodične vrednosti na način na koji se vole i poštuju stariji. Njih četvorica žive u gradu, ali već godinama unazad snadbevaju ogrevom za zimu babu i dedu u selu, tako što im slože i iscepaju drva. 

Iz Užica put sela Volujac vrlo često se upućuju Bogdan, Uroš, Ignjatije i Danilo, maloletni dečaci puni života i volje za radom, da pomognu babi i dedi u poljskim radovima na imanju. Bez ikakvih problema i to sa zadovoljstvom dan u gradu zamene cepanjem drva u selu. Iako to njima ne prestavlja veliki posao, njihovim starim puno znači.

Informer

Braća Buljugić

- Iako ne žive sa nama u kući uvek su tu uz nas u svako doba da priteknu u pomoć. Mi smo već stari i da nam nije njih bilo bi nam teško.Iako žive u gradu ipak su vaspitani na seoski način što dokazuje njihovo ponašanje - kažu baba i deda Mirka i Vidosav Ćosić.

Cepanje drva nije jedini razlog da oni dođu u selo, već prilikom svih radova na imanju oni su dedi desna ruka. Najviše posla u selu je tokom leta i jeseni kada sazre livade, njive stasaju za kopanje, a šljive za kupljenje. Babi i dedi su oni glavna motivacija i oslonac u poljoprivrednim radovima.

Informer

Drva za zimu

- Uvek kada smo slobodni rado dođemo u selo i ne libimo se nikakvog posla. Jesenas smo kao i do sada okupili društvo i našim starim iscepali i složili drva zimu. Oni uvek imaju puno posla i naša pomoć im baš znači, a nama je najdraže kada možemo da im pomognemo - ističu dečaci.

Njih četvorica braće su primer života u gradu, a seoskog načina vaspitanja. Njihovi roditelji su ponosni na njih, a baba i deda zadovoljni i zahvalni unucima. Kad se okupe u dvorištu kuće u selu Volujac prava je milina gde vlada mladost, osmeh i radost kroz jedan veliki posao.

Bonus video: