11.01.2023.

22:01

Foto:

Srbija

KVAROVI NAPRAVILI HAOS! Skoro 1.800 domaćinstava u ivanjičkoj opštini bez struje zbog snega

Iako je kalendarski zakasnio, sneg je na Zlataru probudio one koji su zbog njega došli. Osim radosti, sa sobom je doneo i probleme.

Kod mesta Duškovci kod Kosjerića, vlažan sneg oborio je stablo na put. Najviše snega, između 10 i 30 centimetara, palo je u okolini Bajine Bašte, na Debelom brdu, Tari, Staroj planini.

Preduzeće "Putevi Užice" angažovalo je i tešku mehanizaciju. Na području Nove Varoši, užički putari čiste saobraćajnice drugog i trećeg prioriteta.

- Mi smo u drugom stepenu angažovanja, ali smo uz odobrenje nadležnih organa dobili i dodatna vozila koja možemo da angažujemo na čišćenju snega, tako da smo brzom intervencijom pokrili sve putne pravce svih prioriteta - kaže Alen Mušanović iz  zimske službe "Putevi Užice". 

Raskvašenog snega ima na putevima preko Zlatibora, na području Prijepolja, Priboja i Požege.

Putevi ka Čačku, Kraljevu i Užicu su prohodni, a kolovozi vlažni zbog kiše i susnežice. U višim planinskim predelima je do 30 centimetara snežnog pokrivača. Tamo snega ima i na putevima, u raskvašenom stanju, ali su ekipe od ranog jutra na terenu.

Skoro 1.800 domaćinstava na teritoriji ivanjičke opštine je bez struje zbog vlažnog i mokrog snega koji je izazvao kvarove na dalekovodima. 

- Prvi sneg ove godine pao je na planinama u okolini Čačka, na planini Jelici u mesnoj zajednici Brezovica, planini Vujan, to su putevi koji su čišćeni. Na Kablaru je bilo snega, ali je sneg tamo raskvašen i nije bilo potrebe za intervencijom - kaže Milan Bojović, direktor JP "Gradac". 

Putari savetuju vozače da budu oprezni i podsećaju da je zimska oprema obavezna.