13.01.2023.

17:14

Foto: N.B.

Srbija

UŽIVANJE NA EKS! Mjuzikl ‘’Eh, ta ljubav’’ oduševio Mitrovčane (VIDEO)

Nesvakidašnjim scenskim nastupom Mitrovčanke iz Udruženja lepih umetnosti ‘’Arodisi’’ oduševile su žitelje Carskog grada izvodeći kabaretski muzički komad sa 11 popularnih filmskih melodija, u kostimima iz 20-tih godina prošlog veka i u scenografiji kabaretskog bara.

- Dugo smo pripremale ovaj nastup sa željom da svaki detalj bude doveden do savršenstva! Trebalo je sve to uskladiti, obraditi popularne numere u savremenom aranžmanu i adaptirati za naš hor od 20 članica, sa rasponom glasova od soprana do alta. Za raskošnu kostimografiju pobrinule smo se same, dok nam je scenografiju i koreografiju obezbedilo mitrovačko pozorište.

Posebnu zahvalnost dugujemo našem prijatelju glumcu Vladimiru Balašćaku, koji nam je puno pomogao u osmišljavanju koreografije, kao i upravnici pozorišta Jeleni Janković, nakon premijere izjavila je za Informer.rs Isidora Skuratović, umetnički rukovodilac i dirigent ansambla ‘’Arodisi’’.

Mitrovčanke od 14-67 godina okupljene u ‘’Arodisiju’’ sinoć su pred prepunom salom
pozorišta izvele poznate numere ‘’Fly me to the moon’’, ‘’Pod sjajem zvezda’’, ‘’Over the
rainbow’’, ‘’The Pink Panther’’, ‘’Sway’’, ‘’Poslednji tango’’, ‘’Čamac na Tisi’’,
‘’Summertime’’, ‘’What a wonderful world’’, ‘’Hit the road Jack’’, ‘’City of stars’’.

Informer

 

Ljubav prema kvalitetnoj muzici pre tri godine okupila je učenice, studentkinje, profesorke, direktorke, sudije, umetnice, među kojima je i poznata kreatorka šešira i fascinatora Snežana Kovačević, čiji su modni detalji ukrašavali članice ‘’Arodisija’’.

Preko cele godine ‘’Arodisi’’ je nastupao širom zemlje i u regionu na Međunarodnim smotrama horova, osvajajući brojne nagrade i priznanja.

Za mitrovačku publiku spremaju nove nastupe i iznenađenja za predstojeće praznike Dan zaljubljenih i Dan žena.