24.01.2023.

12:34

Foto: R.B.

Srbija

ONI SU PONOS KRUŠEVCA! Za najbolje đake pripremljene nagrade, njihove slike OSVANULE NA BILBORDU U CENTRU GRADA (FOTO)

Povodom Savindana, grad Kruševac tradicionalno nagrađuje najbolje učenike osnovnih i srednjih škola. Nastavnička veća škola izabrala su 27 učenika koji suž postigli zapažene rezultate na takmičenjima tokom školovanja.

Svečani prijem za 19 osnovaca i 8 srednjoškolaca je u četvrtak 26. januara u Mozaik sali u 12 časova, a nagrade koje će im uručiti rukovodstvo grada, su poklon čestitke u iznosu od po 12.000 dinara, komplet knjiga i poster sa fotografijom svih Svetosavskih učenika.

Odluka je Grada Kruševca da će ovom prilikom biti nagrađene i dve studentkinje, stipendistkinje Grada Kruševca koje su položile sve ispite iz prethodne godine sa ocenom deset.

Informer

 Za njih su izdvojene poklon čestitke u iznosu od 24.000 dinara i knjigom, potvrdila je Jelena Todorović, pomoćnik gradonačelnice Kruševca.

Poster sa slikama kruševačkih Svetosavaca sa Nikolom Teslom istaknut je na bilbordu na glavnom Gradskom trgu i ispred Gradske uprave Kruševac.

Informer

 

Svetosavska nedelja u Kruševcu ,inače, u duhu je tradicije Svetosavlja sa nizom obrazovno kulturnih manifestacija uz učešće škola, vrtića i ustanova kulture Grada, u saradnji sa Eparhijom kruševačkom. U čast prvog srpskog arhiepiskopa – Svetog Save koji se obeležava kao školska, ali i slava kulturnih i drugih ustanova grada, biće osveštani slavski kolači i žita.

Informer

 

Povodom Savindana, po tradiciji u Kruševačkom pozorištu u sredu, 25. januara, biće održana Svetosavska akademija. Ovom prilikom biće uručena Svetosavska nagrada ovogodišnjem dobitniku – istoričaru i politikologu, Darku Mihajloviću.

Oni su ponos Kruševca: Petar Mihajlović, Tara Rakić, Djordje Petrović, Isidora Mitković, Andjelija Baltić, Nikola Miladinović, Danka Smilić, Milica Djokić, Jovana Todosijević, Vukašin Stanković, Emilija Bogićević, Ena Dragač, Luka Avramović, Katarina Disić, Nina Milošević, Veljko Milošević, Ljubica Jovanović, Jana Pavlović, Vuk Dabižljević, Marija Jolić, Jana Jevtić, Luka Ćirković, Milica Novokmet, Andrija Jovanović, Aleksandra Pekić, Lana Nikolić i Teodora Ristić.