26.01.2023.

11:51

Foto: N.B.

Srbija

RUSIJA KAKVU JOŠ NISTE VIDELI! Mitrovčani uživali u Danima ruske kulture, neka od ostvarenja PO PRVI PUT PRED PUBLIKOM (FOTO)

Po šesti put Istorijski arhiv ‘’Srem’’ u Sremskoj Mitrovici u saradnji sa Ruskim domom iz Beograda i Regionalnim udruženjem srpsko-ruskog prijateljstva organizuje "Dane ruske kulture".

- U proteklih 11 dana priredili smo za Mitrovčane i goste 11 atraktivnih i edukativnih programa. Svako veče u našoj ustanovi i baroknoj sali Muzeja Srema organizovali smo zanimljive programe sa ciljem upoznavanja raznih segmenata ruske kulture.

Informer

 

Pred Mitrovčanima nastupali su poznati pijanisti u izvedbi dela ruskih kompozitora klasične muzike, prikazivani su dokumentarni filmovi, promocije knjiga, poetske večeri, prodajna izložba rukotvorina monahinja manastira Svete Jelisavete iz Minska, Dani Rusina, nastupi horova, navodi Dejan Umetić, direktor Istorijskog arhiva ‘’Srem’’ i predsednik Srpsko-ruskog društva.

Informer

 

Cilj manifestacije, napominje Umetić, je u prezentovanju manje poznatih odlika ruske kulture, poput kratkometražnih animiranih filmova za odrasle, koji su se po prvi put našli pred publikom u Srbiji, baš u Sremskoj Mitrovici.