27.01.2023.

14:59

Foto: GU VG

Srbija

PRAVI POKLON U PRAVO VREME! Dobru saradnju Požarevac i Veliko Gradište krunisali povećanom BRIGOM O ZDRAVSTVU (FOTO)

Međutim, ono što je godinama primetno je da se ove dve lokalne samouprave posebno pomažu u segmentima gde je to najpotrebnije i kada je najteže. Lokalna samouprava Veliko Gradište je za Gradsku bolnicu u Požarevcu koja je Centralna zdravstvena ustanova za lečenje pacijenata iz čitavog Braničevskog okruga mnogo puta bila tu da priskoči svojim donacijama kada je bilo najpotrebnije, pa i u vremenu teške pandemije korornavirusa. To čini i dan danas.

Informer

 

- Od 2019 godine naši prijatelji iz Velikog Gradišta dosta su nam pomogli. Kupljen je nov agregat, brankoskop, posteljine za odeljenja bolnice, aparat za merenje šećera koji nam je bio od posebnog značaja za vreme korone, tetra pelene za porodilište u vrednosti od 100.000 dinara, kao i donacija u jastucima za bolnička odejenja u vrednosti od 240.000 dinara, od kojih je u ovoj poslednjoj turi dopremljeno 283 komada, naglasio je direktor Opšte bolnice u Požarevcu, dr.Danko Nikolić izrazivši veliku zahvalnost, na svemu što je ova susedna lokalna samouprava učinila za bolnicu i njene pacijente.

- Ova bolnica čini zaista sve napore da pruži pravovremenu i adekvatnu zdravstvenu zaštitu svim pacijentima na području Braničevskog okruga, u koje spadaju i pacijenti naše opštine jer mi nemamo bolnicu već samo Dom zdravlja. Samim tim je to i naša bolnica, naši ljudi se ovde leče, pa bi valjalo i svi ostali iz okruga da pruže koliko su u mogućnosti kako bi se još više poboljšao kvalitet lečenja i boravak pacijenata.

Informer

 

Veliko Gradište je prvi put obezbedilo i paketiće za tek rođene bebe, tako da je svaki novorođeni mališan dobio ćebence i plišanu igračku uz čestitiku i obaveštenje roditeljima o pravima koja mogu da ostvare povodom dobijanja prinove.

Predsednik Opštine Veliko Gradište, Dragan Milić je uz ovo podsetio i na novu donetu meru u vidu smanjenja poreza na imovinu od 30 odsto za porodice sa troje i više dece u nadi da će to biti veliki podstrek u povećanju nataliteta.

Inače, ovo je bila i prilika da se kaže da će u Požarevcu uskoro biti završena i nova bolnica. Pri kraju je i plan rekonstrukcije stare bolničke zgrade, koju finansira grad Požarevac.

Informer

 

Donacija u novoj turi opreme za bolničko odeljenja Iz Velikog Gradišta, uručena je simbolično glavnim sestrama požarevačke bolnice, koje će je rasporediti prema potrebama na odeljenjima ove zdravstvene ustanove.