04.02.2023.

23:00

Foto: RINA

Srbija

VETAR U IVANJICI ZA POLA SATA PRAVI SNEŽNE NANOSE VIŠE OD METRA!

Mitrović je za Tanjug kazao da je u samom gradskom jezgru snežni pokrivač od oko 10 centimetara što, kako dodaje, nije mnogo za ovo doba godine, dok je na Goliji snežni prekrivač prešao nekih pola metra.
- Ali, problem nam prave jak vetar i snežni nanosi koji se javljaju na kontantnim deonicama i relacijama - kazao je Mitrović i dodao da je to preko brda u Vraćenicama - pravac ka Dugoj poljani i pravac ka Novom Pazaru.


Mitrović navodi da su imali manjih poteškoća u saobraćaju, odnosno da je par automobila ostavljeno zaglavljeno u snegu.
Ipak, kako kaže, ništa nije bilo toliko dramatično i strašno kako zna da bude u ovo doba godine na Goliji.
- Nije nas ovo toliko iznenadilo - navodi Mitrović, ali ipak apeluje na sve građane da tokom noći ne kreću ka Goliji, odnosno da sačekaju da stane sneg.


Mitrović naglašava da su teška mehanizacija i sve ostale organizacije koje se bave spašavanjem u pripravnosti. 
Kako kaže, što se tiče opštinskih putnih pravaca oni su prohodni, a ima atarskih, nekategorisanih neprohodnih putnih pravaca.
- Za sada nemamo ni jedan poziv u pomoć ili da je neko ugrožen tako da je za ovo doba godine to i očekivano. Jedino nam problem pravi vetar jer za pola sata napravi i snežne nanose više od metra - kaže Mitrović i ponavlja da trenutno nemaju nijedno ugroženo lice, niti zarobljenih automobila.


Ono što može biti problem jesu niske konstantne temperature koje mogu početi da lede vodu u magistralnom cevovodu, ali Mitrović kaže da ne očekuju da se ove godine desi ono što je bilo 2017. kada je temperatura bila u minusu konstantno 40 dana.
Ukoliko sneg ne prestane da pada, Mitrović kaže da očekuju da će u gradskom jezgru biti ozbiljan snežni prekrivač, a da će na Goliji biti i snežni pokrivač veći od jednog metra.