08.02.2023.

10:45

Foto: V.N.

Srbija

BEZBEDNOST DECE NA PRVOM MESTU! O trošku grada Kikinde renovirane školske prostorije i ugrađeni sistemi za dojavu požara (FOTO)

OŠ ,,Sveti Sava“ je tokom zimskog raspusta bila pravo gradilište-ovim rečima je direktorka škole Gordana Rackov opisala ono što je urađeno, ali i najavila nove radove i prioritete koji će povećati bezbednost đaka i zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Informer

 

- Pri kraju je uvođenje sistema za dojavu požara, nakon čega sledi obuka i njegovo puštanje u rad. Radimo proveru i popravku kompletne elektro i gromobranske instalacije u školi. Odobrena su nam sredstva za uvođenje kompletne unutrašnje i spoljne hidrantske mreže-rekla je Rackov.

Informer

 

Ona je naglasila da je tokom zimskog raspusta nekoliko ekipa radnika uradilo dosta toga u školi.

- Svlačionice za fiskulturnu salu kompletno su renovirane, zamenjene su pločice, stolarija, zidovi su okrečeni. Promenjeno je kompletno osvetljenje u školskoj trpezariji i dve učionice. Naredne godine ostalo je da postavimo led rasvetu u hodnicima. Bezbednost učenika nam je na prvom mestu, ali i bolji uslovi za rad svih zaposlenih. Sve radove finansirao je Grad Kikinda u iznosu od oko 4 miliona
dinara-rekla je Rackov.

Informer

 

Budžetom Grada Kikinde za tekuću godinu opredeljeno je ukupno 212 miliona dinara za potrebe u osnovnom obrazovanju, a od te sume preko 30 miliona izdvojeno je za investiciona ulaganja-rekao je gradonačelnik Nikola Lukač.

- Zadovoljstvo mi je što vidim da je dosta toga urađeno u OŠ ,,Sveti Sava“. Škola ove godine može da računa na investicije u iznosu od 7 miliona dinara. U razgovoru sa direktorima, moji saradnica i ja određujemo prioritete za radove u osnovnim školama, prateći zakone i bezbednost đaka. Mnogo toga treba još da se uradi, a radovi se obavljaju fazno.

Sistem za dojavu požara jeste propisan zakonom i siguran sam da ćemo ga instalirati i u ostalim školama. Cilj nam je poboljšanje bezbednosnih uslova učenika i prosvetnih radnika-naglasio je Lukač.