10.03.2023.

10:12

Foto: printscreen

Srbija

UHAPŠEN JEDAN OD LOPOVA KOJI JE UKRAO BISTU HEROJA SA KOŠARA! Trojica u bekstvu, policija traga za njima

Jedan od četvorice vandala je uhapšen, a trojica su u bekstvu.

- Intenzivnim radom u poslednja četiri dana, od kada je Srđanova majka Dragoslava prijavila da je bista ukradena, otkrivena je četvoročlana grupa koja se bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina. Jedan od osumnjičenih iz Jadranske Lešnice, sa područja Loznice, priveden je zbog drugih krivičnih dela, a na saslušanju je priznao da su on i još trojica iz Bogatića krajem februara ukrali bistu Srđana Stančetića - naveo je naš izvor.

Trojica lopova koji su iz Bogatića su u bekstvu i policija traga za njima.

Policija istražuje i kome su lopovi prodali bistu.

Nezvanično, bronzana bista Srđana Stančetića završila je kod otkupljivača sekundarnih sirovina u Sremu.

Podsetimo, sramna krađa veoma je potresla Srđanovu majku Dragoslavu kao i meštane Banovog Polja.

- Kada sam videla prazan postament, ostala sam u šoku. Prvo sam pomislila kako ću sledeći put doći na grob svome sinu, a biste nema. Blistala je i sijala se, negovala sam je kako me je vajar savetovao. Svaki put kad idem na groblje da zapalim sveću, prvo poljubim bistu, pa onda slike na spomeniku. Ponosna sam što sam ga imala, a imam ga još uvek. Uvek je u meni i neće nikad otići - ispričala je majka heroja sa Košara za Infomer.rs

Nova bista biće donirana porodici

Bobana Jeremića, vlasnika livnice "Jeremić", potresla je priča koju je Informer objavio o ukradenoj bisti palog heroja sa Košara Srđana Stančetića, usled čega je odlučio da izradi novu i donira je porodici i time dodatno oda počast našem junaku.

- Pročitao sam u Informeru da su nepoznati vandali zarad malo novca oskrnavili večni dom našeg heroja. Priča me je jako potresla i odlučio sam da uz pomoć svog porodičnog posla pomognem porodici i malo ublažim bol koju trenutno osećaju time što ćemo izraditi i donirati novu bistu junaku sa Košara - kazao je Jeremić.

Bonus video: