16.03.2023.

10:16

Foto:

Srbija

ZATREŠĆE SE KRUŠEVAC, ALI SAMO NA PAPIRU Na velikoj vežbi, u simulaciji zemljotresa učestvovaće preko 100 aktivista!

Odmah pošto se osetio slabiji udar zemljotresa, od prekjuče ujutro u Kruševcu, Štab za vanredne situacije oglasio se saopštenjem da će se u petak, 17. marta u osnovnim školama u Konjuhu i Padežu organizovati vežba o postupanju u slučaju zemljotresa.

- Vežba ima za cilj proveru spremnosti primene mera i zadataka civilne zaštite lokalne samouprave(mesna zajednica i poverenika civilne zaštite, subjekata od posebnog značaja),kao i edukaciju učenika i nastavnika i nenastavnog osoblja o postupanju u slučaju zemljotresa, kao i postupci u slučaju požara i drugih nesreća,,, navode u Odeljenju za vanredne situacije Gradske uprave Kruševac.

U pokaznoj vežbi ,,Prirodna katastrofa zemljotres - simulacija zemljotresa,, u osnovnim školama ,,Brana Pavlović,, u Konjuhu i ,,Vasa Pelagić,, u Padežu učestvuje više od 100 aktivista , a zvučni signal za opasnost i signal za prestanak opasnosti čuće se 17.marta između 10:30 i 10:40 časova. U Štabu za vanredne situacije Gradske uprave Kruševca ističu da razloga za uznemirenje neće biti.

Mada su poslednji katastrofalni zemljotresi u svetu, posebno u Turskoj i Siriji, upozorili na veliku zabrinutost. Serija manjih potresa registrovana je i na teritoriji naše zemlje.