16.03.2023.

11:19

Foto: Toppress

Srbija

OBOJE IMALI TEŠKO DETINJSTVO, A ONDA IH JE SUDBINA SPOJILA I NAGRADILA! Snežana i Zoran punih 40 godina nerazdvojni, ovo je njihov recept za uspešan brak

Svih ovih godina uz puno ljubavi i sloge ruku pod ruku zajednički su gradili svoj dom a u njemu je danas najglasnija dečja graja od njihovih unuka.

- Moja majka Snežana rođena je 1964. godine, otac joj je bio bolestan od rođenja a majka je išla trbuhom  za kruhom kako bi svojoj deci obezbedila normalno detinjstvo, 13 godina je provela u Nemačkoj. Snežana je tako odrasla sa babom, bolesnim ocem od rođenja i dve sestre, ali kako nama često priča iako im majka nije bila tu a otac je bio teško bolestan sve tri ćerke nikada ih  nisu obrukale. Tata Zoran rođen je 1958. godine i on je imao tešku životnu priču, naime postao je siroče sa samo tri meseca života, otac mu je preminuo a majka mu se preudala nedugo zatim kad je on  imao samo šest meseci. Ostao je da živi sa babom i dedom, a kada je napunio sedam godina teško se razboleo. Pukla mu je  plućna maramica i bukvalno tad od te bolesti retko ko je preživeo, on hvala Bogu jeste - priča Ivica Karić, Snežanin i Zoranov sin jedinac.

Informer

Zoran i Snežana četrdeset godina zajedno

On ističe da iako su oboje imali teško detinjstvo Bog ih je nagradio sa puno ljubavi. Upoznali su jedno drugo i zavoleli se na prvi pogled a njihova ljubav traje punih 40 godina.

- Tata i mama su  se upoznali na autobuskoj stanici u Topoli, putovali su zajedno u Belosavce, Zoran je putovao posle više godina kod ujaka a majka svojoj kući. Sudbina je umešala prste i desila se ljubav na prvi pogled.  Posle godinu dana braka dobili su jedno dete  i na tome su i ostali. Sada imaju od mene tri unučeta, Magdalenu, Teodora i Alekseja. Tata je od nedavno penziner a majka će tek biti - kaže njihov sin Ivica i dodaje da su se njegovi roditelji borili čitav život da stvore bolje uslove za život nego što su oni imali nekada.

- Od veoma lošeg materijalnog stanja na početku njihovog zajedničkog života napravili su lepu kuću i normalne uslove za život. Na početku braka su živeli u Đurđevu, a kada sam se ja rodio prešli su u Topolu jer je tata dobio posao u hotelu. Onda su kupili plac i sagradili kuću. Oboje su  svoje slobodno vreme  provodili u nadnici i nikakvog poštenog rada se nisu stideli i sada je tako - naglašava njihov sin.

Informer

Ljubav između Zorana i Snežane desila se na prvi pogled

Recept za uspešan brak

Snežana i Zoran proveli su skoro pola veka zajedničkog života i nikada se nisu žalili, kako kažu nisu ni pomislili da jedno drugo prevare a ljubav koja se rodila na prvi pogled samo je iz godine u godinu bila sve jača.

- Uspeh za dug brak je veliko međusobno poštovanje, ljubav i tolerancija prema partneru. Naš dan obavezno počinje zajedničkom jutarnjom kafom i uz nju se dogovaramo šta ćemo raditi i kakve su nam obaveze, kako se dogovorimo i isplaniramo dan, tako mora i da bude - složni kažu najstariji Karići.

Da su se iskreno voleli i da je ljubav temelj uspešnog braka njih dvoje su i potvrdili a da nisu mogli jedno bez drugoga dokazali su još devedesetih godina kada je Snežana otišla da radi u Švajcarsku.

Njen bračni drug Zoran samo mesec dana posle njenog odlaska uzeo je odmor u svom preduzeću i otišao da je iznenadi i vidi, od tada se više nisu ni odvajali jedno od drugoga.