24.03.2023.

15:15

Foto: Eparhija niška

Srbija

"Dobri Samarjanin" gradi kuće za socijalno ugrožene u Medveđi

Cilj VDS Eparhije je da zbrine što više socijalno ugroženih porodica iz Medveđe i Sijarinske banje.

-Poziv za učešće u ovoj akciji koju vodi Versko Dobrotvorno Starateljstvo Eparhije niške "Dobri Samarjanin" šaljemo i drugim fondacijama, firmama, privatnicima, svim ljudima dobrog srca. Cilj nam je da se svi udružimo u ovoj istorijskoj akciji.

Već smo potpisali ugovor o donaciji za jednu kuću sa Fondacijom "Naši Srbi" iz Čikaga, a u narednim danima će biti potpisani ugovor sa Fondacijom "Srbi za Srbe"  koji će donirati jednu kuću- kaže protonamesnik Siniša Nikitović, koordinator VDS Eparhije niške.

Informer

 

Inače ova fondacija je nastala blagoslovom Episkopa niškog Gospodina Arsenija. Ova organizacija je podigla više od deset kuća. Od 2017. godine je sprovela više od stotinu  akcija na teritoriji cele Srbije. Osnovna svrha delovanja ove dobrotvorne organizacije je sprovođenje različitih humanitarnih aktivnosti i akcija u cilju pružanja pomoći pojedincima, porodicama i ustanovama.

UPLATE ZA POMOĆ

SvI koji mogu i žele da pomognu u velikoj akciji VDS Eparhije niške "Dobri Samarjanin"  svoj doprinos mogu da uplate na sledeći broj računa: 265-4050310001316-72

Informer