28.03.2023.

13:57

Foto: Agromedia You tube

Srbija

TEK MU JE 10, A RADI OD OSME I VEĆ JE GAZDA! Kupili mu traktor, jedva dohvati kvačilo nogom, ali ore, kultivira, baca đubrivo... I čeka kombajn!

Ivan (10) iz sela Izbište kod Vršca bavi se već godinama poljoprivredom na porodičnom imanju. Posebno ga zanima mehanizacija, informiše se i uči. Na njegovu veliku radost, na porodično gazdinstvo je pre nekoliko nedelja stigao i "novi ljubimac" - beli traktor. Obožava svoj beli, traktor, ali sanja da će jednog dana posedovati jedan specijalni kombajn.

- Idem u četvrti razred, a traktor je stigao kod mene pre par godina. Već sam ga probao i znam da vozim traktor, vozio sam i stari koji sam imao... Kada vozim orem, vučem prikolice, kultiviram, bacam đubrivo... Sve to znam sam da radim - priča dečak Ivan.

Informer

Najmađi poljoprivrednik sa svojim obožavanim traktorom

Kaže da sve u vezi traktiora i poljopruivrede, inače, proučava i na internetu, a njegova porodica ga nagradi svaki put kada je vredan. Na pitanje sa koliko godina je prvi put seo za volan traktora, mnogi su ostali iznenađeni!

- Prvi put sam sa osam godina počeo da vozim traktor, daju mi poneki dinar i od poljoprivrede može da se zaradi. Na internetu gledam koliko je traktor snažan, kako izgleda, a kog mog traktora najviše mi se dopada eto baš snaga i što je lepa boja - reči su ovog desetogodišnjaka.

Informer

Ivan ima 10 godina i već je plaćen za svoj trud

Ivan dodaje da ga poljoprivreda i mehanizacija najviše zanimaju, a voleo bi da proba i kombajn da vozi. Kvačilo na svom traktoru jedva dohvati nogom, ali od rada ne odustaje!

Kaso što vidite, iza ovih sanjivih okica desetogodišnjaka krije se jedan vredan i pametan dečak koji već ima posao. Dok većina njegovih vršnjaka većinu vremena provodi u igri, Ivan već godinama pomaže svojoj porodici u poljoprivrednim radovima.

Informer

Ivan (10) iz Izbišta kod Vršca

Pored toga, traktor ima i radio za razonodu, kao i klimu da se rashladi kad su vrućine, što Ivanu dobro dođe s obzirom da je "već u poslu".

Da od poljoprivrede može da se živi, još jednom je potvrdio mali Ivan, učenik četvrtog razreda, koji za svoj trud i rad uvek bude nagrađen od strane porodice, pa mu je to pored ljubavi prema poljoprivredi, tradiciji, traktorima, takođe još jedna motivacija - prenosi emisija snimana za Agromedia Jutjub kanal...