29.03.2023.

13:05

Foto: printscreen radio televizija Vojvodina

Srbija

SLAVKO JE ROĐEN BEZ RUKU, A MNOGI SE PRED NJIM STIDE! Svojim triciklom prešao 51 km kroz Srbiju i Hrvatsku, zato za sve bolesne i zdrave ima jaku poruku

Vožnja nije jedini sport kojim se Slavko bavi, on igra i šah, takmiči se u tekvondu… Da, dobro ste pročitali, Slavko apsolutno sve postiže. 

Osvajač je nekoliko medalja u paratekvandou, a bavi se i malim fudbalom, svestrani je sportista koji minuse doživljava kao plus.

- Prihvatili su me takvog kakav jesam u "Ginetološkom centru", tamo mi izlaze u susret, imao sam taj maraton, a iz centra su mi kombijem preneli moj tricikl - počinje svoju priču ovaj mladi borac i priča kako je ljubav prema vožnji počela, ali i odakle mu snaga.

Informer

Rodio se bez ruku, ali to mu samo daje snagu!

Trka na kojoj je učesvovao bila je teška i zahtevna, ali on ne dopušta da mu bilo šta stane na put i razuveri ga da niže uspehe.

- Ovo je prvi put da sam vozio 51 kilometar, za nekoga je to rekord, pa evo i za mene... To se ne zaboravlja, ja ću tu trku uvek pamtiti, to je jedan jako lep doživljaj. Vozilo se ove godine, voziće se i sledeće. Prethodno sam vozio najdužu kilometražu od 21 kilometar, ja volim maraton... Dobio sam tricikl, zahvalan sam svima koji su mi ga obezbedili, a sam sam sobom zadovoljan jer ono što sam obećao, to sam i uradio. Rekao sam "vi meni napravite dobru mašinu", ja sad sa njom ostvarujem ciljeve. A šah isto uspevam da igram - nastavlja Slavko u emisiji na radio-televiziji Vojvodina.

Informer

Slavko Adamov, dečko čija je ljubav prema maratonu veća od svih prepreka

Slavko je možda rođen bez ruku, ali su mu noge brze i jake, pa je poslao svima poruku da ne odustaju od svojih snova i dao motivaciju da se pronađu u onome gde su najbolji.

- Bavite se sportom, svako u nekom sportu ima talenat. Ja imam ljubav prema maratonu - nasmejao se Slavko i "zadao domaći zadatak" svima... Mnogi se stide pred snagom ovog mladića!