04.04.2023.

15:04

Foto: Toppress

Srbija

AUTOBUSI I KAMIONI ZAVEJANI! Ovako nije bilo ni usred zime, snežni nanosi u Šumadiji napravili veliki haos (FOTO)

Ono što predstavlja poseban problem to je vetar koji stvara snežne nanose pa su vozači autobusa i kamiona na nekoliko deonica ostali zavejani.

- Na teritoriji aranđelovačke opštine tokom ranih jutarnjih časova zabeleženo je niz problema u saobraćaju. Na putu Aranđelovac – Bukovik stvorile su se kilometarske kolone, u Jeloviku i Rudovcima su padala stabla preko puta zatrpana snegom, u Garašima kod mosta se poprečio autobus, brojni putni pravci su slabo očišćeni ili nisu čišćeni a vetar stvara nanose, tek kad prestane sneg i putari sve raščiste biće lakše. Ovog prepodneva mnogo vozača je bilo na mukama jer je sneg mokar, tokom noći je napadao tako da su svi prilično iznenađeni, nismo se ovome nadali na početku aprila - kažu vozači iz Aranđelovca koji su ovog jutra imali velikih muka u saobraćaju.

Na deonici Topola – Kragujevac na prevoju Svetinja takođe je došlo do velikih poteškoća jer se u prepodnevnim časovima poprečio kamion. Saobraćaj na ovoj deonici dugo je bio usporen i otežan.

Snabdevanje električnom energijom na teritoriji opštine Topola prema rečima nadležnih je bez većih problema, dok su na teritoriji Aranđelovca brojna sela nekoliko časova bila bez električne energije.