07.04.2023.

14:20

Foto: B.I.

Srbija

BRAVO ZA UŽICE! Ovako su automobilisti pokazali veliko srce

Konverzacijom na viber grupi i instagram stranici, članovi Auto kluba Zapadne Srbije došli su na ideju da shodno svom interesovanju, organizuju humanitarnu akciju i na taj način pruže pomoć maloj Heleni Živković.

U klubu ima 86 članova, toliko različitih mišljenja i predloga, pa i sami organizatori ističu da se nije bilo lako dogovoriti gde i kada organizovati ovakvu akciju.

- Naš Auto klub je osnovan u oktobru i već od tada razmišljamo na koji način da organizujemo ovako nešto, kako bismo iz naše ljubavi prema automobilizmu pomogli u lečenju nekog deteta - kaže organizator Aleksandar Stefanović (31).

Informer

Po njegovom predlogu skup ljubitelja automobila organizovao se na teretnoj železničkoj stanici u Užicu i trajao je nepunih četiri sata. Na ovaj skup odazvali su se vozači iz Užica, ali i iz ostalih gradova i opština ovog dela Srbije, među kojima je bio i Lazar Milovanović, profesionalni automobilista iz grada na Đetinji.

- Bila je odlična prilika da se okupe mladi ljudi i na taj način ujedine u istom cilju, a svakako podrže našu humanu misiju. Imali smo u planu da organizujemo i vožnju magistralom prema Zlatiboru, ali smo se ipak odlučili na ovakav skup - objašnjava Stefanović.

Učesnici i posetioci skupa automobila imali su priliku da učestvuju u prikupljanju novca za lečenje male Helene iz Čačka, stare svega 4,5 godine, kojoj je neophodna operacija matičnih ćelija.

Za tih četiri sata okupilo se preko 100 vozila i prikupilo 116.000 dinara, a novac su organizatori odmah uplatili na račun za Helenino lečenje, uz želju da ozdravi i nastavi bezbrižno detinjstvo.

Slične akcije ovog kluba održavale su se i u okolnim gradovima, a u Užicu je prva ovog tipa.
Kako kažu, nastaviće sa humanim radom, jer je to pravi način da iskažu ljubav prema automobilizmu i pomognu u teškim trenutcima.