17.04.2023.

12:14

Foto: V.J.

Srbija

ULICA VASKRŠNJE RADOSTI PUNA POSETILACA! Maskote sa likovima crtaća najveće iznenađenje za mališane Zaječara - Oragnizovana i tradicionalna tucijada (FOTO/VIDEO)

U ulici Timočke bune u okviru Manifestacije "Ulica Vaskršnje radosti" posetioci su uživali u punim štandovima Vaskršnjeg bazara, dok se više od 200 najmlađih nadmetalo u desetoj jubilarnoj Tucijadi jajima u crkvenoj porti Timočke Eparhije.

- Ove godine pobedio sam u tucijadi, jer je sreća bila na mojoj strani. Svi takmičari dobili su iz crkve numerisana šarena jaja tako da nije bilo varanja. Pobedio sam i ovaj moj trofej će imati posebno mesto u mojoj sobi do naredne godine - kaže za Informer ovogodišnji pobednik Željko Miletić(14) iz Zaječara.

Informer

Pobedničko jaje

Episkop Timočki obratio se prisutnima i istakao značaj poslavljanja najvećeg hrišćanskog praznika. 

- Ovo je postalo tradicija, ne u smislu Tucijade i Manifestacije "Ulica Vaskršnje radosti" jer su to prateći sadržaji centra naše vere, već u smislu crkve, Vaskrsenja Hristovog, pobeda Hristova nad smrću, život večni koji se daruje svakome čoveku, ali ne nameće se nikome. Iz te Vaskršnje radosti, crkva i svi vernici uživali su u današnjem danu i prazniku Vaskrsu koji je uz ovo dobio još jednu širu dimenziju i tako postao praznik nad praznicima  - istakao je Episkop Timočki, gospodin Ilarion.

Kroz Ulicu Vaskršnje radosti u gradu na Timoku za Vaskrs prošao je veliki broj ljudi. Prepuni štandovi đakonijama domaće radinosti nisu nikoga ostavljali ravnodušnim. Uživalo se u slatkišima, šarenim uskršnjim jajima, a mališani su provodili dan uz bogat kulturno-umetnički program upotpunjen maskotama i ljubimcima iz omiljenih crtanih filmova.

-Ovo je naša zajednička manifestacija na koju smo jako ponosni , jer ovoliki broj posetilaca do sada nije viđen u Zaječaru baš za Vaskrs , praznik koji okuplja porodicu za prazničnom trpezom. Mi smo uspeli za trenutak da ih odvojimo malo i time im pokažemo da je naša Manifestacija takođe prava Vaskršnja radost. Bogata ponuda na štandovima, bogat kulturno-zabavni program , Tucijada u porti Eparhije Timočke je sve u znaku radosti i sreće - zaključila je Dragana Bogić Rajković ispred Turističke organizacije Zaječara .