26.04.2023.

11:46

Foto: printscreen

Srbija

ZLATNA SVADBA ZLATICE I BRANISLAVA! Na pijaci se upoznali slučajno, a sada slave 50 godina uzajamne ljubavi i vernosti, prisetili se i PRVOG POLJUPCA

- Upoznali smo se slučajno na gradskoj pijaci u Zrenjaninu, imala sam samo 15 godina, ali iskra se pojavila, razmenili smo kućne adrese, retko se viđali, ali smo pisali romantična pisma - započinje priču Zlatica. 

Informer

Ovako Zlatica i Branislav slave svoju ljubav i danas

- Bila su to neka druga vremena, mirnija i romantičnija, živeli smo za susret jednom nedeljno, obično subotom, ili momenat kada poštar ujutro ubaci pismo u sanduče - nastavlja lepša polovina bračnog tandema Golubov.

Priseća se i zaljubljenih šetnji na gradskom korzou u Zrenjaninu, prvih poljubaca.

- Bila sam mlada kad smo se upoznali, krišom smo se viđali, ali je naša ljubav sa godinama rasla i jačala i danas nas niko ne može rastaviti - dodaje Zlatica, koju Zrenjaninci znaju iz trafifike u centru grada, gde je provela radni vek.

Branislav je sa druge strane, odrastao uz Fudbalski klub Proleter i do penzije bio domar na gradskom stadionu u Karađorđevom parku.

- Venčali smo se idiličnog aprila 1973. godine i od tada se nismo razdvajali, a suprugu sam zavoleo na prvi pogled, bila je praktično još devojčica, ali sam sebi rekao, biće moja i tako je i bilo, kasnije nas je sudbina spojila i ljubav je planula i traje i danas - ponosan je deda Branče.

Informer

Zaljubljeni par na slikama iz mladosti

Branče skromno ističe da slavi i rođendan i da mu je srce puno jer su ćerka, sin i unuci, pripremili puno iznenađenja za njegovu suprugu i njega.

- Unuci su naše najveće bogatstvo, uživamo u njihovom odrastanju, sazrevanju i mada smo nekoliko decenija živeli u stanu na stadionu Proletera u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, sada smo srećni i nasmejni u porodičnoj kući u Kleku, uz sjajne komšije i prijatelje -  uglas poručuju zlatni slavljenici.

Pažnja je najlepši dar

- Najlepši poklon je uz iskrene želje, slavljenička torta sa 50 svećica, koju su nam deca i unuci priredili, sve drugo je nebitno - poručuju glavni junaci zlatne svadbe.

Nikada se nisu posvađali

Osim sitnih nesporazuma, Zlatica i Branislav se, kako tvrde, nikada ozbiljno nisu posvađali, a sitne nesporazumie prevazilazili su trenutno, uz osmeh i međusobno uvažavanje.

Ivana i Čedomir

U skladnom braku, bez trzavica i nesuglasica, Zlatica i Branislav dobili su najpre sina Čedomira 1974. i sedam godina kasnije ćerku Ivanu.

Unuci su im najveće blago

Kako kažu, najveće životno blago i radost im je petoro unuka, najstarija Jelena rođena 1998. i dve godine mlađi Nikola od sina Čedomira i Ivanina deca Veljko rođen 2002. godine, Milka 2012. i najmlađi Luka, rođen 2015. godine.