30.04.2023.

20:30

Foto: printscreen

Srbija

DRUGA STRANA PRIČE! Oglasio se muškarac koji je napao sveštenika u Ripnju: Pričao je da je za mene zoološki vrt, a ne crkva jer sam CIGANIN!

Prema rečima izvora upoznatog sa slučajem, M.K. je prvo verbalno, a onda i fizički napao sveštenika dobacujući mu pogrdne reči.

Redakcija Informera je danas stupila u kontakt sa osumnjičenim za napad na svešteno lice i M.K. tvrdi da ga je sveštenik vređao i ponižavao. 

- Kad god sam došao u crkvu, sveštenik mi je dobacivao. Pričao da je za mene zoološki vrt, a ne crkva jer sam Ciganin. Došao je posle nekog vremena kod mene kući i pitao moju ženu odakle pare nama za kuću kada smo Romi - počinje svoju ispovest za Informer. 

Kako M.K. ističe, on je tog dana kada se napad desio kosio travu u dvorištu crkve na poziv drugog sveštenika. 

- Mene je zvao sveštenik Milan da pokosim portu jer je velika trava, a to radim već 15 godina unazad. Došao je sveštenik V-D. i dobacivao mi sve i svašta iz kola. Ja ga nisam slušao sve dok nije počeo decu da mi vređa. Rekao sam mu da mi decu ne uzima u usta. Izašao je iz kola i rekao mi: "Neću da mi Cigani zavode red u porti, j****u ti ja mater" - kaže nam on. 

M.K. nam je rekao da je bilo svedoka i da su svi videli i čuli šta je prethodilo napadu na svešteno lice, te istakao da samo želi mir i da može da ode u crkvu. 

- Meni je majka umrla pre godinu dana i odmah sam mu udario jedan šamar, tu su bili i svedoci.  Čovek koji je kosio sa mnom, popadija i još jedan čovek na parkingu... Svi su videli da me je vređao. Rekao nam je da će nam biti to zadnje košenje. Svešteno lice treba da okreće ljude ka crkvi, a ne da ih vređa. Stalno je negativno komentarisao sve Rome, a ja hoću samo da idem u crkvu i da imam mir. To se desilo juče, on je dobio jedan šamar i za to je zvao hitnu -  zaključuje on za naš portal.