09.05.2023.

18:45 >> 18:18

Foto: Informer DN

Srbija

SA OVOG ČASA NEMA BEŽANJA! Policija u Sremskoj Mitrovici upoznaje maturante o posledicama nasilja i poroka

Tribine će biti održane u svim srednjim školama na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici. Cilj ove akcije je unapređenje bezbednosne kulture i zaštite maturanata i povodom nesrećnih događaja proteklih dana ali i zbog predstojećih maturskih proslava koje se održavaju krajem školske godine.

- Mladi treba da budu svesni svoje obaveze da poštuju zakon, i da znaju da, ako ga prekrše snose posledice, navodi se u saopštenju, a prenosi RTV.

Maturantima će biti jasno predočeno da će snositi posledice za izazivanje ili učestvovanje u tuči, ako ometaju javni red ili rad policije, koriste pirotehnička sredstva, rizikuju svoj ili tuđe živote dok voze automobil bez vozačke dozvole u alkoholisanom stanju...

Informer

Pripadnici policije razgovaraće sa maturantima o posledicama nasilničkog ponašanja i porocima 

Pored preventivnih aktivnosti, pripadnici policije će u dane završetka školske godine i održavanja maturskih proslava dodatno kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.

U interesu maturanata, roditelja, nastavnika i građana je da maturske proslave proteknu bezbedno i da onima kojima su namenjene ostanu u najlepšoj uspomeni.