10.05.2023.

15:32

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Srbija

DO KRAJA DANA NAS OČEKUJE OBLAČNO I VETROVITO VREME! RHMZ upozorava - Usled promenljive temperature savetuje se oprez OVOJ GRUPI LJUDI

Na severozapadu zemlje očekuje se pretežno sunčano, dok se po podne i uveče kiša i lokalni pljuskovi, uz mogućnost grmljavine, očekuju na jugu i zapadu zemlje.

Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, u košavskom području jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine. U toku noći ka četvrtku u većem delu Srbije oblačno s kišom, ponegde i pljuskovima.

Informer

Biometeorološka prognoza

"Uticaj vremenskih prilika neće pogodovati hroničnim bolesnicima pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Oprez se naročito savetuje bolesnicima sa varirajućim krvnim pritiskom astmatičarima i nervno labilnim osobama. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe i nervoze moguće su kod svih osetlјivih osoba. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija"  navodi se u saopštenju RHMZ.

Vreme u Beogradu

Do kraja dana očekuje se promenljivo vreme na području naše prestonice

Četvrtak će doneti i glavnom gradu jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Padavine će biti praćene i veoma jakom košavom. Biće vrlo hladno za ovo doba godine, s obzirom na to da će temperatura tokom dana biti uglavnom od 12 do 14° C.

Informer

S obzirom na to da je prosečna maksimalna temperatura za sredinu maja u Beogradu oko 24° C, vidimo da će ona sutra biti niža i za 10 stepeni u uobičajenog proseka.

Vreme narednih dana

U Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno sa čestom kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom, lokalno i sa uslovima za obilnije padavine.

Do kraja ove i početkom sledeće sedmice biće i vetrovito. U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine, naročito na jugu Banata i u donjem Podunavlju. Najjači udari očekuju se u četvrtak i petak, u subotu doći će do kratkotrajnog slabljenja, a u nedelju do ponovnog pojačanja jugoistočnog vetra.