15.05.2023.

21:44

Foto: rina.rs

Srbija

KUĆA ZA PONOS USRED ŠUME NA RAVNOJ GORI! Dugo je propadala i zarastala u korov na sramotu svih, a sada je konačno obnovljena (FOTO)

Pre više od pola veka meštani ravnogorskih sela sagradili su Šumsku kuću, kako bi u prirodnoj lepoti mogli da predahnu. Međutim, nebrigom pojedinaca godinama je zarastala u korov i bila potpuno neupotrebljiva. Tome je konano došao kraj je po nalogu JP "Srbijašume" ona sada obnovljena.

- Nije smelo da se dozvoli da ovo zdanje propada, ali eto uspeli smo da je obnovimo. Bila je ruinirana i nećemo sebi dozvoliti tako nešto, Srbijašume gazduje narodnom imovinom, državnom šumom. Nećemo dozvoliti da se Srbi dele kao nekada, imalo je mnogo njih što su proganjani i proterani pod komandom Đenerala došli su ovde da se odupru okupatoru. Ovde će stajati jedna tabla ‘Srbija šume’ kao podsećanje da ovo mesto nije zaboravljeno - rekao je Igor Braunović direktor "Srbija šume".

On naglašava da je u proteklih deset godina dosta ulagano u šumske kuće širom Srbije i da će se na njihovom sređivanju raditi i dalje.

- Ovde ima tri apartmana, ostalo je da se priključi električna energija pa će na ovo mesto moći da dođu brojni gosti da odmore, prespavaju, uživaju u prelepoj prirodi. Sredili smo zemljište oko kuće, uradićemo još, tako da će ovo biti jedno mesto za ponos svima nama - kaže direktor „Srbijašuma“.

Inače, Šumska kuća na Ravnoj gori nalazi se u neposrednoj blizini Crkve "Svetog Đorđa" na jednom od najlepših i najčistijih predela Srbije, obraslih i bogatih najkvalitetnijom bukovom šumom.