17.05.2023.

23:11

Foto: Printscreen

Srbija

NEVREME NAPRAVILO HAOS U KOCELJEVI! Bujica nosi sve pred sobom, poplavljene ulice, njive, plastenici... (VIDEO)

U centru opštine Koceljeva, zbog izlivanja manjih vodotokova, poplavljene su ulice kao i nekoliko domaćinstava. Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je hitno upozorenje za područje Severne i Zapadne Srbije na jake pljuskove s grmljavinom.

- U toku večeri na zapadu Srbije, u Sremu, delovima Bačke, severnog i srednjeg Banata lokalna pojava jakih pljuskova s grmljavinom uz veliku količinu padavina, ponegde i grad, a u zoni jakih pljuskova kratkotrajno se očekuje i jak vetar - saopštili su iz RHMZ-a.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci jakog nevremena koje je pogodilo različite delove zemlje, a jedna od najteže pogođenih opština je Koceljeva gde su poplavljene ulice i nekoliko domaćinstava.

U centru opštine Koceljeva, zbog izlivanja manjih vodotokova, poplavljene su ulice kao i nekoliko domaćinstava. Sve opštinske službe su na terenu, naveo je RTS na svom sajtu.

U Moroviću grad je padao pola sata, a usled nevremena automobili nisu mogli da prođu putem Laćarak-Čalma.

Najteže pogođena mesta u ovom području su Martinci, Čalma i Divoš. 

Evakuacija u Koceljevi

Zbog velikog nevremena sa obilnim padavinama i grmljavinom koje je večeras zahvatilo Koceljevu izlile su pritoke Tamnave, Rasnice i Lukinaca. Poplavljene su ulice u gradu jer kanalizacija nije mogla da primi ogromnu količinu vode koja se sručila za sat vremena.

- Sa ulica se voda slivala u dvorišta i prodrla u kuće i pomoćne objekte, kao i u industrijsku zonu - naveo je naš izvor.

U sektoru za vanredne situacije potvrđeno je da je bujica odnela most na Lukincu, kao i da je jedna starija osoba evakuisana jer je voda ušla u kuću.

- Vatrogasci spacioci su na terenu, pomažu ljudima da crpe vodu iz kuća - dodao je sagovornik.

Na društvenim mrežama žitelji Koceljeve objavili su apokaliptične slike i snimke nevremena koje je trajalo oko sat vremena. Jezera vode na ulicama, bujica koja ruši sve pred sobom, poplavljene njive, plastenici.... 

- Crpimo vodu iz kuće i garaže. Bujica je prodrla u plastenik, videćemo da li će se biljke oporaviti ili će sve da propadne - kratko je rekao Dragan Milovanović. 

Večerašnje nevreme podsetilo je Koceljevčane na poplavu pre četiri godine kada se Lukinac izlio iz korita i poplavio deo grada.

Iako su na ovoj pritoci Tamnave izvedeni regulacioni radovi  2020. godine, provala oblaka je večeras prepunila korito i prouzrokovala štetu na objektima i njivama koja će se tek procenjivati.