18.05.2023.

10:57

Foto: društvene mreže

Srbija

POLICIJA I SPASIOCI POLOŽILI VELIKI ISPIT LJUDSKOSTI! Hrabro ulazili u vodu do glave, izvlačili zaglavljene iz automobila, žene nosili na rukama (FOTO)

Najteže je bilo u Partizanskoj ulici, gde su ekipe JKP "Čistoća" jutros uklanjale nanose zemlje sa asfalta i čistile kanalizacione odvode, kako bi omogućili oticanje preostale vode.

Jedan deo ove ulice i dalje je zatvoren za saobraćaj, koji regulišu patrole policije. Sva vozila koja su noćas ostala pod vodom su do jutarnjih sati uklonjena. Tokom sinoćnjeg nevremena, između 19 i 20 sati, povređene su dve osobe u saobraćajnim udesima.

U lančanom sudaru koji se dogodio na Bulevaru Evrope, povređena je žena, stara 69 godina, koja je u svesnom stanju prebačena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine. U naselju Detelinara povređen je biciklista, star 41 godinu, a on je takođe prebačen na odeljenje hirurgije KCV.

Policija je izvukla i dve porodilje koje su bile u zaglavljenim automobilima i na vreme ih prebacila u porodilište u Betaniji.

- Policajci i spasioci su sinoć položili veliki ispit iz ljudskosti. Hrabro su ulazili u vodu do glave, izvlačili zaglavljene ljude iz automobila, a u jednom slučaju i čoveka koji je bio na krovu svog auta. Dvojica mladih policajaca su na rukama preneli dve devojke na potopljenom pešačkom prelazu kod jedne raskrsnice. Pokazala se još jednom ispravnim ona narodna da u svakom zlu ima nečeg dobrog, jer po reakcijama Novosađana na društvenim mrežama vidi se da su, malo je reči, oduševljenim postupcima i hrabrošću policajaca i pripadnika vatrogasno–spasilačke brigade - kaže za Informer J.M. (67), penzionisani inspektor MUP-a Srbije.

Informer

Policajci spasioci na delu

Radnici JKP "Gradsko zelenilo" su takođe na terenu i na nekoliko mesta uklanjaju palo drveće, a u Ulici Miloja Čiplića u naselju Satelit drvo i bandera su oštetili tri vozila.

Kolika je materijalna šteta od nevremena još uvek nije poznato i nju će utvrditi nadležne gradske službe.