20.05.2023.

16:10

Foto: V.N.

Srbija

BALONIRANJE U KIKINDI, ATRAKCIJU PRATILO NA STOTINE GRAĐANA! Profesor Grujić prvi iskoristio prirliku za let! (VIDEO/FOTO)

Staro Jezero prepuno je dece i odraslih koji su došli da vide jedinstveni događaj, letenje vazdušnim balonom. Prvi se odvažio i u nebo vinuo profesor geografije iz kikindske OŠ ,,Sveti Sava", Miroslav Grujić, koji je za Informer preneo svoje iskustvo.

- Prvi put sam leteo vazdušnim balonom. Prelepo je iskustvo, vidiš grad kao na dlanu. Let je trajao pola sata i ponovo bih leteo-rekao nam je vidno uzbuđen profesor i dodao -Sleteli smo u njivu, u ataru smo. Prenesite da ima puno ambrozije-raspoloženo nam je poručio Grujić.

Informer

 

Ukupno deset balona vinulo se u oblake, a ovu neobičnu atrakciju snimalo je i fotografisalo na stotine Kikinđana. Kako je za Informer rekla v.d. direktora Turističke organizacije Graga Kikinde, Jasmina Milankov, bilo je potrebno da se steknu vremenski parametri, kako bi baloni zaplovili nebom nad gradom.

- Bezbednost je najbitnija i konačno danas oko 18 časova vreme nam je bilo naklonjeno. Poletanje koje je bilo zakazano jutros u 6 časova morali smo da otkažemo, jer su piloti procenili da je vetar nepovoljan- rekla je Milankov.

Podsetimo, Kikinda je prvi put domaćin Prvenstva Srbije u baloniranju, a ugostila je 10 ekipa iz Slovenije, Mađarske, Rumunije i Srbije.